Šumadinka

156

у БерлинЂ, и као што се говори , збогљ неии важни политички намћренн. — По извКстиама изђ Хине ние се брзомг. миру надати, и огорченћ е противљ Енглеза велико. ГТо наиновЈимЂ вћстим?. бавиће се велики кнлзђ Константин -б у Паризу неделго дана дуже , него што е намишлћно било.

Стецншта су oirnugieiia: При Суду вар. Београда нздђ мас. поч. Лазара Павловића бив. Пилара овд. до 25. тек. мес. При Суду КрушевачкомЂ нздђ мас. поч. Милана Милосавлћвића до 17. тек. мес.

При Суду Н годинскомђ надћ мас. ппч. Ииив сина поч. Григориа Павловића изђ Параћина до 29. тек. мес. При Суду Валћвскоић иадЂ мас. поч. Милована Петровића изђ Уба до 29 теч. мес. — НадЂ мас. поч. Миће Илића изђ Седлара до 29. тек. мез. Продава&е с с s Пачалн. Окр. ПодринскогЂ продаваће добра задугкеногђ Милисава Пакћа изђ д. Добрића 16. 17. и 18. тек. м На чалн. Окр. ВалћвскогЂ продаваће добра Мллована бвтића изђ Попадића 11. 12 и 13. тек. мес. Оваи ће листђ у ЧетвртакЂ после праздника изићи.

о

Г Л А С Н.

К одђ долеподписаногЂ могке се за врло евтину цену сваконкогЂ ору;кин добити и то : двоцевке ширие и тешние, душе и краће, сђ џеФеромЂ и безт. џеФера. голице н штуцева на кременЂ и на капслу, сваконке величине пиштолн мали и велики ст 3 две и сђ едномЂ цевкомЂ на капслу. ТОМА ТЕШИћЂ пушкарски маисторЂ у кући (1—3) ЛнК Мецовалие на Тераз1лма КаФана постоећа на теразш кон се 1 путЂ 1осиФова, 2 путЂ кодђ златногђ пауна звала, лвлнмђ почитаемомЂ публикуму и странимЂ гостима да се иста каФана одђ сада кодђ „АидукЂ Велвка" зове. У исто време давагоћи на знанћ да самБ означену каФану сђ добримЂ квартиромЂ, пићемЂ, ело51Ђ. шталомЂ и послугомЂ снабдћо, за кое н долеподписани свакомЂ госту амчимђ. Ил ил НиКОЛићЂ. (1—3) каФеџиа (2 — 3j У новои кући г. Игннта Станимировића проФесора Права' има три дућана са спореднимЂ собицама одђ идућегЂ ђурђевадна подђ кириш. Ко »кели узети, нека се приави у истои кући, гди ће се о свему што гкелио буде извћстити. (2—3) Долеподписани обавлгоемЂ како почитаемомЂ ововарошкомЂ публикуму тако и окреснимЂ трговцима, меанџилма и каФеџиама, да имадемЂ различита пића како на мало тако и на млого на продаго и то умереномЂ ценомЂ, а кђ томе радЂ самв и дућанЂ са ликерџискомЂ раднБомЂ сасвимђ предати, ко би имао волго шта купити или одђ едика или одђ пића или и дућанЂ са едикомЂ у колико му

е потреба и у колико се погодимо за готове новце или на почекЂ са добримЂ емцима нека се изволи притн-, жател^о на Стамбол-капш у кући г. Io сиФа 3. Ресавца подђ ФирмомЂ „злат ногђ Слона" погодбе ради прилвити У Београду 26. Марта 1857. МихаилЂ Николићт> ликерџин.

дее са†горнви спратЂ , кои се coстои изђ 4 собе s куиномЂ , простраНИМЂ ГОНГОМЂ И ПОДру.МОМЂ, ОДЂ ИДућегЂ ђурђдва дна подђ кириго. Кои би поменути квартирЂ желио имати, нека се притна>ателго , погодбе ради прииви.

(3—3) Кућу мого на Врачару, близу воене школе са баштомЂ , воћемЂ и лозама засађеномЂ, даемЂ подђ кириго одђ ђурђева дна, за едну годину, или завнше времена; а и продаемЂ е. У Београду 20. Марта 1857. Снма ВесовићЂ* ПредсћдателЂ Суда , ванредио Гл. Контр. причислКни.

ПРОДАН ВИНА Долеподписани има врло добра бела и црна карловачка вина а тако исто и добра винска сирћета по умеренои цени на продаго. Ко гкели узети нека изволи нвити ми се. (3—3) ЈованЂ ПавловићЂ. у кући г. Косте Антуле на малои пиаци.

Подписани дошавши о во дана изђ Беча и Брина, 1S снабдКо е свого трговину сваностручиимЂ израђенимЂ алћинама летнБимЂ како за одрастле, тако и за децу.осимђ тога има у изобилиго разни н а и н о в i и и н а ии з р е д н i н штоФова за летнћ алћине , и у станго е

а

—- сваку наручбину што само Nopsne може бити свршити. Це

; :"'Ј

на е према саданћмЂ етанго врло умерена. У Беогр. 27. Марта 1857. ТОМА СТОАНОВИћЂ шнаидерЂ кодђ „Паризца."

(2—3) Подписани има врло лепа бела брашна, аусцугЂ звана. а тако исто и врло лепа пасула сђ умереномЂ ценомЂ на продаго. У Београду 21. Марта 1857. 1ованЂ ЖарковацЂ спроћу куће г. Ресавца кодђ два златна лаФа.

(2—3) К одђ Т о ш е II о п o в ић а бирташа кодђ „ДампФшиФа" има лепа Карловачка вина по два гроша ока. Ко жели на више узети може евтиние добити.

(2-3) AHTOHI6 ГОИКОВИћ-Б пинтерЂ у кући CBoioii на пиаци нз-

II.4ISАК ii.tSIISi 4ЛФ11 За Вв. у кући ceoioH на пиаци издае са†ropHtH спратЂ, заедно са особитиМЂ мутвакомЂ, трапезариомЂ, шпаизомЂ, шталомЂ за 4 конн и врлн проетраномЂ отлуканомв, шупомЂ за више кола, шупомЂ за дрва и особитимтз подрумомђ одђ идућегЂ ђурђева дна подђ кириго. (3 3)

(2—3) Кућу мого СЂ плацемЂ у Крагуевцу више конака спрамЂ куће г. Туцаковића продаемЂ. Кои би имао волго исту купнти, нека 10. Априла т. г. дође на лицитациго, кон ће се Toi а ради у Крагуевцу држати, и кадЂ ће се кућа, ако добра ценаизиђе,теслимити. У Београду 29. Марта 1857. Илиа М. РакићЂ.

Кнвигопечатнви Кнлжества СрбскогЂ.