Svet

Nastavak sa strane 25 mena za dniženje ni sa onima koji su mu dragi, a kamoli sa nekim prema kome ne gaji simpatije. • Gajite li simpatije prema proročicama. Da li ste ikada tražili savet neke od njih? Savete od proročica nikada nisam tražila iako su mi se neke od njih same nudile. Da nešto vredi i zna, priznajem samo Kleo Patri. • Zato što Vara je ona predvidela da ćete biti pevačica godine? Ne samo zbog toga. Ona je mnoge stvari pre toga dobro predvidela. Pored svojih vizionarsldh moči, ona ima strašan psihološki njuh, što joj omogućava da igra na duplu kartu. • Jedna od njenih aduta jeste i proročica Vesna. Kleo Patra je jedan veliki humanista. Ona je strašno sažaIjive prirode i kad vidi da je neko totalno, "niko i uišta" ona ga uzdigne i da bi mu pokazala kako je on zaista "niko i ništa”, da ga ostavi. • Kleo Patra se Vesni bbraća kao svetoj osobi. Mislim da se Kleo Patra šali. • Šalite li se Vi sa muškarcima koji pokušavaju da Vam se udvaraju? Zavisi od raspoloženja, ali neki put i to može da dođe u obzir. • A od čega zavisi Vaše raspoloženje? Zavisi od toga kakav je tip muškarca u pitanju. • Kakav tip muškarca to ne zaslužuje? Pošten čovek, sa poštenim namerama. • Šta znači to "poštena namera"? To se vidi po očima. Kada mi priđe neki obožavalac sa poštenim namerama, uvek me obraduje. Prema nekima sam, opet, agresivnija i provokativnija. Karakteristično je za vatrene znakove - strelac, ovan i lav - da teže dominaciji, da znaju šta hoće i da budu neprikosnoveni u svom poslu. • Zar se razumete i u astrologiju? Pitajte me št'a god hoćete? • Ima li šanse da mi se povećaju honorari? Vodolija je.znak budućnosti. Posle 2.000-te godine nastupa era vodolije. Znači, Vaše godine bi tek trebalo da nastupe. U svakom slučaju, čeka Vas vreme uspeha. • Ko to dočeka?

Vodohja je, zato što je vazdušni znak, obeležje inteligentnih Ijuđi, tako da ne bi trebalo da sumnjate u uspeh u poslu kojim se bavite. • Šta je sa Ijubavnim uspesima? I tu vas čeka lepše vreme. • Jami je dokazala da estradne zvezde mogu da vole političare. Volite li vi nekog političara? Od svih političara najviše poštujem jednog izuzetno autoritativnog čoveka. lako sam u srcu opredeljena za neku određenu stranku, ne želim javno da se opredeljujem. U svakom slučaju, svaki od naših političkih lidera ima po neku dobru karakteristiku. Na primer, Vuk Draš-

ković je, kao tipični strelac, pravo književno pero. On bi, sigurno, mogao da stane rame uz rame sa Hemingvejem ili Andrićem... • A sa Mirom Markovič? I Vuk i Mirjana Marković su vrhunski intelektualci. Isto tako, Mirjana Marković je veličina za samu sebe. • Šešelj ne misli tako. Šešelj je jedan, možda najveći, hiperintelektualac. Mislim da politički nije dovoljno mudar, ali to ne umanjuje njegovu veličinu. On je, zaista, genije. • Ipak, imate simpatije prema radikalima? Daleko od toga. Ja sam i za Vuka Draškovića rekla da je genije. Šešelj jeste genije, iako ne piše knjige iste težine kao Drašković. • Vuk je napisao pet, a Šešelj pedeset knjiga. Ali, to je kao kada neko izda pedeset onih Ijubića ili krimića pa kaže: ja sam ih napisao. Drašković piše sasvim drugačije. Čitala sam njegov "Nož" i "Molitvu", a "Kojekude Srbijo" veoma me je oduševilo. »Pošto primečujem da pažljivo analizirate odnose na našoj političkoj sceni, da li biste se odlučili da podržite kampanju određenc stranke, kao što su to svojevremeno učinili Ceca i Džej?

Vrlo rado bih se uključila na takav način u politiku. U zavisnosti od nekih okolnosti postoji i mogućnost da uđem u Skupštinu. • Kao poslanik, i1i...? Kao poslanik, naravno! Pratim sva skupštinska zasedanja, i to me zaista inspiriše. Ne samo da nisam apolitična već sam i te kako politički obrazovana i mislim da na našoj političkoj sceni ima vrlo zanimljivih Ijudi.

9 Kroz koju stranku nameravate uči u Skupštinu? To već spada u domen političke tajne. 9 Cim se spomene tajnovitost, ilegala i slično, ja pomislim na komuniste. Nisu komunisti u pitanju. 9 Onda su socijalisti. Svemoćni Slobodan Milošević mi je idol. 9 Po čemu idol? Po svemu. Takav autoritet, genije i borac možda se više nikada neće roditi među Srb'ma! I Josip Broz Tito je bio gciaje.

iako je bio totalno negativaa lić-s nost. • Dakle, i Vi, kao i ja, \ldite sličnost između Miloševića i Broza? To su dye dijametralne kraj-j nosti iako su obojica genijalni. • Obojica su i komunisti. To nije bitno u mojoj prići. -Miloševića ocenjujem kao ličnost a ne kao ideologa. Miloševiđ jedini može da u ovako teš- : koj situaciji održi red u zemlji. i :

Milošević nas savršeno uspešno predstavlja u svetu. Niko ni s onako dostojanstven i gord krc on. 9 Meni je najžalije što če e Vi biti poslanik SPS-a, a a taman odlučio da za Vas glasam. To ste Vi rekli. 9 Koja druga stranka bi mogla da bude u pitanju? Možda neka moja novž stranka. Možda ću ja kao Ćićolina da uđem u Parlament Kao svakom strelcu, vlast mi jt u krvi.

"Maika priroda mi podarila ovolike grudida sedičun njima!"

Vrlo rado bih se ukliučila u politiku. U zavisnosti od nekih okolnosti postoji mogućnost i da uđem u Skupštinu kao poslanik. Pratim sva skupštinska zasedanja i to me zaista inspiriše. Ne samo da nisam apolitična već sam i veoma politički obrazovana!

"I Vuk Drašković i Mirjana Marković su vrhunski intelektualci!" II

Svet 28.04.1995.

EKSKHIZn/MO: SRPSKfI ĆIĆOUMA

26