Svet

Svet ig8.3.1996.

uu)

sam bramo. U poslednje tri godine u Novoni Sadu sam bramo Ulameka, Arkanovog pukovnika ı Boroša. Obojica su na slobodi ı ne žale se. Kad se on žalio?

+ Letos Vas je pominjao kao profesionalno i politički nepodobnog. Ljutilo ga je što ste nagrdili Sešelja. | E; tu Smo: zuači. OJ JE Sešeljev čovek! Onda je sve Jasno.

_ “Šta ste se zamerili Sešelju?

Rekao sam da je Šešelj kukavica. 1 sad to kažem. Na sudu, kada ga je Arkan tužio za klevete, prvi put se pojaVviO kad Je na konferenciji za štampu čuo da je Arkan na frontu. Tada je skupio muda da se pojavi sa 200 četnika. Ja sam ušao sam. Meni ne trebaju njegovi alternativni telohramitelji.

+ Otkud četnički voda – kukavica?

Sešelj je kukavica! Da je bio hrabar. pojavio bi se kad ı Arkan, da se pogledaju u oči. Ja sam došao ı povukao tužbu. po Arkanovom nalogu. On je hteo da se srpske vođe bore prouv zajedničkili neprijatelja, a ne da se kleveću 1 tuže. Arkairi Je rekao i da se treba boriti na frontu. a

voj-

ne na Ferazijama. Pa sad vi-

vidite ede se ko od njih dvojice borio. Valjda mi to mije oprostio ın taj Dura Zli. Kasnije su mi ı druzi rekli da sam lud. da će me ubiti Cc1iuici. Briga me, navikao sam da me mnogi napadaju i ubiJaju. + Ne plašite se?

Plašim sc. vidite da se sav tresem! Ko ıh jebe, bre!

+ Tačno fako. Međutim, interesuje me Vaša veza sa Arkanom. O čemu je reč?

U pitanju je prijateljstvo.

+ Ništa politika?

Ja sam jedan od kumova njegove stranke. Ovde, u ovoj kancelariji smo krstili stranku, Pelević. Arkan i ja. Kasnije sam malo pomogao, ali nisam član.

+ Zašto se politički ne angažujete?

Taman posla! Onda bih morao nečije tuđe mišljenje da izlažem. Ja: što na umu to na drumu. Ja sam 55 godina skucao u dupe, pa kad bolje razmislim, shvatim da mi Je najbolji deo života već

“~ _ OVA

"Znam samo da je moj otac, kad je Hitler ušao u Srbiju, bio u partizanima. Moj deda je bio

u partizanima. Niko iz moje

familije nije bio u čelnicima.

Meni se posle svega zamera

da sam cincarskog porekla, da sam roden u Južnoj Srbiji - to

je sada Makedonija - i ja verovatno ne razumem Haški tribunal jer ne prevode na makedonski. Nikada Makedonac nisam bio: u ono vreme Makedonija nije ni postojala. Roden sam kan Srbin i tako se osecam, a Gingarin sam poreklom"

prošao. Ostalo mi je još desetak godina. pa njih neću da

"Sa Ašaninom nije dobro. Prebačen je iz bolnice u zeažčvor, ali još uvek se loše oseća. Rek ne grlu ne miruje. Lekari kažu dea mosu male pomealoe da odistramjuju škive, ali videćemo me šta će to da se

umešmnme" OPA OR S OT ONE O OR URKE

90.972 56 58 3053 - 56 58 3955.

prijam politikom. Kad smo

kod toga, krajnje je vreme da se popije nešto. Može neki viski?

* Može,i vreme je.

Ja ću ncku kajsiju, a što se tiče politike, znate kako Je: politika podrazumeva disciplinu. Ne može jedan u klin, drugi u ploču.

+ Mnogi su advokati baveći se politikom obezbedili propagandu kakvu mi na jedan drugačiji način ne bi mogli da imaju.

Zar mislite da je to meni potrebno? Sta bih time dobio? Ja sam Ašanina iz Grčke dovodio na svoj način, a od Borovića ćete čuti da je Vuk Drašković to sredio.

+ Sta je sad sa Ašaninom? Nije dobro. Prebačen je iz bolnice u zatvor, ali još uvek se loše oseća. Rak na grlu ne miruje. Lekarı kažu da mogu malo pomalo da

odstranjuju tkivo, ali videće.

mo na šta će to da se umetLC + Sta je sa optužbom protiv Ašanina?

I to ćemo da viduno. Proces tek treba da počne.

* Pomenuste Borovića i Micotakisa. U kakvoj su oni vezi sa Ašaninovim slučajem? Borović tvrdi kako je Vuk, U Micotakisa i

sredio stvar. Takve priče meti nisu potrebne. Iza mene stoje tragovi, smrdljivi ili mirišljavi ali su samo moji. Nikada nisam slušao, niti ću.

+ Nego da razjasnimo jedno značajno pitanje. Pošto jedna moja poznanica novinare i advokate smatra lešinarima, da čujem: ko je gori?

Ljudi često kažu da bi, EC bi se opet TOG, voleli

da opet budu isti. Naprotiv, kad bih se opet rodio, hteo bih da budem novinar.

+ Jeste li sigurni?

Naravno, ceo život sam proveo ša novinarima i glumcima. Glumački zanat je najbliži advokatskom, a novinarstvo obezbeđuje neophodnu slobodu i kreativnost. Kancelarijski rad ne bih mogao da podnesem, makar me neki smatrali O

CIJI.) JEDNOSOBAN STAN OCI ŽELEZNIČKE STANICE. ZVATI oD PJ | 0 n b4 NADALJE·

NA LL Ka 101

PALOMA PROIZVODI PONOVO SA VANA

TOALETNI FAPIR |

DEČIJE PELENE

DAMSKI ULOŠCI FAPIRME MARAMICE | PAPIRNHE SALVETE -

Uvozmik "HI" Novi Sad

\_tel: 021/599-550 |] |