Svet

dy yvanoiVane*;

Svet 10.6.1996.

it

Et AL UO] | Miličić

BVA:(0) OD Sa Vjeranom Miladino- _ouguam ama ___ vićem _ ~ Merli-

nom, sada već čuvenim tranvestitom, "stalnim radnikom" iz Sarajevske ulice, bukvalno vas, ostavlja bez daha. Junak Žilnikovog fima "Marble ass" ruši sve dobro učvršćene moralne, psihološke, sociološke ı druge uzuse ı ako vas ne tera na razmišljanje, onda vas bar dobro zabavlja. Originalan ı ekscentričan kao ı uvek, govori za "Svet" o nedavnom hapšenju svoje "radne koleginice” Silvane, o kampanji protiv tranvestita zbog navodnih napada na osnovce, O sebi, svojim planovima, Željama, strahovima...

«+ Zašto je Silvana uhapšena i zašto nismo mogli da dođemo do nje?

Silvana je, valjda, nešto ukrala ı zato je uhapšena. Dakle. nije istina da smo napadali neke osnovce... A nije bilo ni zgodno da razgovara– te sa njom, Jer ona vrlo teško uspeva da rečito sažme ono što želi da kaže, pa sam zalo Ja, u SvOjstyu samoZvanob portparola naše ulice. pristao da objasnim poreklo napada ua nas. Osun toga. |a sam Davikao Md HG: |i

|· RRA

Ba aanagaašL

smo, znate, poseban svet. Nikad ne znaš u kakvom ćeš nas raspoloženju naći, da li će neko od nas hteti da razgovara sa novinarima. Silvana ima 1 dosta porodičnih problema...

+ Sta je sa ovom drugom optužbom, je 1' istina da napadate osnovce?

Neka taj novinarčić koji nas je napao pokaže bar jednu krivičnu prijavu koju je neko od roditelja podneo protiv nas. Mi smo ono što smo, uličarke, kurve, mi smo normalna pojava u gradu kao što je Beograd, ali ne znači da nas treba blatiti za ono što nismo uradile.

+ Znači,sigurno nije istina? Ama, jesi li ti normalna? Zašto bih uopšte napadao osnovce Čiji Je polni organ od tri do četiri: centimetra u spuštenomi stanju, koji nema erekciju ı Još nema ni pare. Ja sam kurva, meni se tO, bre. ne isplati. Oni su ı mali rastom. Ja ıh uOpšte nc VIdun, oko mene su sve kruptii mottnci. bilderi. mmuškarčine.

+ Jesu li tvoje mušterije muškarci, ženc ili drugi

tranvesfiti?

Isključivo muškarci. Sa Ženama sam u komunikaciji, a sa muškarcima u krevetu.

+ Ima li nekih bitnijih promena na vašem tržištu sada?

Trenutno je situacija vrlo dobra. Radi se punom parom, vrlo smo zaposlene. Za vreme embarga ceo tretman je koštao 10 maraka, a sada je sat vremena sto maraka.

+ Je li to mnogo?

Pa, nisam, bre, Ja medicinska sestra ili socijalni radnik, Ja sam kurva... Samo danas više mije umetnost prostitucije da spavam sa nekim stalno, nego da ga izradim, uzmem mu pare, Zajebem pa... Tu postoje razni sistemi. Bolje da mu uzmem sto dinara, isfohram ga da mi je kao nešto uradio, a u stvari nije, nego da mu vilenim po krevetu celu noć.

+ Koliko mušterija imaš za jednu noć?

(J proseku) pot, SOS Znači dvesta mesečno, oko dve ı po liljade podišinje.

+ Koliko je to pretvoreno u markc?

Ja sam "809. kad nam je

· premijer bio onaj Hrvat, ka-

ko se zvaše... Aute MarkovIĆ, vodio tačnu cvidcnciju

MILADINOVIĆ MERLIN. najčuveniji beogradski tranvestit, junak Žilnikovon filma "Marble ass". u svojstvu "portparola

svoje branše" zatupa || "koleginicu" Silvanu koja je nedavno uhapšena pod optužbom da je napastvovala maloletnike. odgovara ma pitanja novinarke "Sveta" i otkriva šta ima navo na plocnicima Sarajevske i Ulice Gavrila Principa, ude ove "prijateljice noci" obicno ordiniraju:

koliko zaradim godišnje. Verovala ili ne, od 15. Januara do 31. decembra te godine uzela sam 96.000 maraka. Gde sam ih potrošila? Pa, troši se, levo-desno, razumeš... + Dešava li se često da neko, kao Silvana, pokrade mušteriju?

Pazi, meni se ne isplati da kradem. Ne zato što sam pošten nego zato što za pet-

Iza nas je dugogodišnje iskustvo i nekoliko hiljada mušterija!

Vidno uzbuđen zbog teksta u jednom tiržnom dnevnom listu u kome su tranvestiti napadnuti, Merlin, pokušavajući da, kako kaže, "očisti ljagu bačenu na nas kurve", svojevoljno potpisniku spornog. teksta objašnjava pravila ove ulice:

"Mi, tranvestifi, dolazimo na posao između osam i devet uveče, kad su deca već odavno iz škole otišla kući. Danju nas nema, jer noću lepše izgledamo. Nec vidi se debeo sloj šminke. Posao radimo napolju, iako bismo volele po sobama, ali je tada ređe dobrostojećih mušterija. Ni smo mnogima slatka i uzbudljiva tajna. Dolaze nam na noge ili točkove... zastajkuju i koče... Posluga je zagarantovana jer iza nas stoji dugogodišnje iskustvo i nekoliko hiljada mušterija. Mogao bi taj novinar da kad dođe u našu ulicu govori pofencijalnini mušterijama ko je tu muško a ko Žensko. Ali, neka... cvo Ja se Javno nudim da mu Dudem kuma. Zvaću ga moj kum Stojko'.

sto, šesto dinara mogu da odem u zatvor šest meseci, a za to vreme ću da izgubim mnopo više, razumeš...

+ Imaš li stalnih mušterija? Mi kažemo da je neko stalna mušterija ako, recimo, dolazi po tri-četiri puta. Ali, desi se da neko od njih otputuje, pa ga nema. Te stalne mušterije obično traže da ım damo jeftinije, što mi, nOT-

malno, nećemo ı ako ih gubimo, onda ih zbog toga gubimo. + Dešavaju li ti se često neugodnosti da neko neće da plati ili da vas maltretira? Pa, dešavaju se, ali mi takve izlečimo malo motkama, malo štanglama, malo ciglama, zavisi koliko je bolestan... + Kod vas dole je baš burno... :

Da, ı mi smo svima interesantni i svi jedva čekaju da nas napadnu, a niko ne misli o tome da je postojanje OVOlikog broja agencija Za prostituisanje mnogo gor Vid kriminala. Ti u agenciji imaš jednog čoveka koji iznajmljuje stan, drugog koji prima pozive, trećeg koji vozi devojku na posao, četvrtog koji je čuva ı petu, samu deyvojku. To znači da je to petostruko veći kriminal nego ovo što mi radimo. Ja sam uličarka, idem ulicom ı radim samo za sebc.

+ Dešava li se da te policija pokupi?

Budu provere ponekad... Ma znaš šta, Ja se čudiu ovom narodu što se Žali ma policiju. kad je oua jedino

što je u ovoj državi, na neki način, normalno, ispravno, onako kako treba.

+ Zašto? Da nije policije, mi bismo u toj ulici izginule od

raznih psihopata.

+ Kakvih, na primer?

Ama, bre, Ženo, ZOVI SOS centar pa ćeš videti kakvih... Tamo im se Javi DO četiri-pet hiljada žena koje muškarci tuku, mlate...

+ A je Pte policija štiti?

Kako da ne. Ja im se ovako preko novina zahvaljujem, divni su momc1, svaka ım čast.

+ A da nemaš ti među njima svoje mušterije kad ih toliko voliš?

Ne, oni su odabrana elita ovog naroda.

+ Odakle si ti?

Iz Prokuplja, Jedne male, kako oni tamo kažu. moralne sredine...

+ Održavaš li kontakte sa roditeljima i kako te prihvata sredina?

Oni dole, imam tamo puno rodbine, kažu: Zašto mu

Nestewcik mes |J. "