Svet

i

Svet IO.6.I996..

|__ Šta misle o Tijunićevom imenovani minisfra pitali smo njegove beograds

DUŠKA JOVANIĆ, uredinicca "Profile": Kada sam ga pitala da li je tačno da će postati ministar, odgovorio mi je: "'Jeste da sam ružan, ali zar izgledam toliko

"

glupo! Pošto nisam tako duhovita kao Tijanić, moraću da _ S: - ga citiram. Nekoliko nedelja pre njegovog izbora za ministra srela sam ga u Klubu književnika. Bio je u svom tradicionalnom džins kombinezonu. Kada sam ga pitala da li je tačno da će postati ministar, dovoljno glasno da ga svi čuju, odgovorio mi je — "Jeste da sam ružan, ali zar izgledam i toliko glupo". Bilo kako bilo, Tijanić je prvi, a verovatno i jedini ministar za informisanje koga sam ikad lično poznavala, pošto sa njegovim prethodnicima nisanı imala ništa zajedničko. Budući da mi je Tijanić ponekad vrlo simpatičan nadam se da će se dok je on ministar nešto promeniti u novinarstvu.

17

DEPILACIJA OL 7 3

Preparat za trajno uklanjanje malja proizveden na švajcarskom institutu za estetiku

(9) 011/616-243, 104-080

DESA ČAVIĆ, uredni

imformiestivmo pregremne" :

e

Madam: se da ima moralne obaveze prema svojo} profesiji!

Dobro je što je na tu funkciju došao čovek iz novinarstva. Nadam se da Aleksandar Tijanić ima moralne obaveze prema svojoj profesiji mada je to teško izbalansirati sa Vladom u kojo: je ministar. A svetu se nikad ne može ugoditi. Biće razhčitih komentara, bez obzira o kom i kakvom čoveku je reč kad dode na takvu funkciju.

| LJILJANA ~ ,

_ HABJANOVIĆĐUROVIĆ, urednice:

u: "Ks ej": Konačno

profesionalac na mestu rmiinistra!

Smatram da je iz! :ednog. sposobnog čoYeka koji se dokazac ': svom poslu, a Aleksandar Tijanić to jeste, u svakom slučaju ohrabrujući pozitivan čin. Nasuprot mnogim pređašnjim ministrima koji nisu imali mnogo veze sa profesijom kojom su upravljali, Tijanić je dokazani profesionalac. Nadam se da će ı ostalun resorima upravljati pravi profesionalci.

RĐEVIĆ,

e

00

Siguran sam da je to pravi izbor!

Potpuno je logično što je na tu funkciju izabran jedan tako ugledan i dobar novinar, pravi profesionalac. Očekujem da će svojom energijom 1 mogućnostima koje poseduje modernizovati rad Ministarstva za informisanje. Na osnovu onopa šta je i kako do sada radio verujem da ćemo brzo videti nešto što izlazi iz klasičnih okvira državne uprave.

Pre neki dan mi je jedan poznanik rekao da mu se ne dopada što je Tijanić izabran za ministra. Odgovorio sam mu da se ljudi za javne poslove ı odgovorne funkcije ne mogu birati emocijama 1 ličnim afinitetima, već samo prema sposobnostima i onome šta određena ličnost može da uradi kad se nađe na nekom položaju. Siguran sam da je Aleksandar Tijanić pravi izbor za ministra za informisanje.

RANKO PIVLJANIN,

ya FEGEHE | PReoWV BFBGEE =

Pod kojim će pseudonimom nastupati kao ministar!

Prvo, ne znam da li je g. Aleksandar Tijanić obavešten da je postao ministar informisanja. Ako jeste, biće mi drago da jedna nestranačka ličnost (JUL nije stranka nego pokret) bude na čelu tog osetljivog resora. Tako se za njega može reći da na to mesto nije došao po partijskoj, već po ženskoj lmji. -

Inače, Tijanićevom pojavom Ministarstvo informi-

* sanja će dodatno dobiti na težini, a njegovi telohranitelji će se pored njega osećati sigurno i zaštićeno. Naravno, pod uslovom da u blizini nema Milovana Brkića.

Nadam se da kao osvedočeni "grobar" neće raditi na daljem sahranjivanju novinarske

profesije, a ostaje da se vidi pod kojim će pseudonimom Tijanić kao ministar nastupati.

SLAVMO ĆURUVIJ viasniic anevnos

telegreara":

njima ili će ga oni izbaciti!

jski novinar i urednik. Sigurno ga nisu vodile novinarske ambicije, političke, možda jesu.

ı slobode. Ili će se posvadati sa tim uštogljenim ljudima ili će pa oni izbaciti. .

Ili će se posvađati sa

Ja sam naimenovanje Aleksandra Tijanića za ministra za informisanje primio kao neverovatnu vest. Pogotovo Zato Što je to bezlično, sivo mesto. Setite se sad nekog, ministra za informisanje od 1990. godine osim Vice koji je hapsio Ziku Minovića ı onog Pavlovića koji je davao glupe izjave i slao čestitku Radomanu Božoviću za rođendan. Zato ne mogu sebi da objasnim zašto je Tijanić pristao na to, kao vanseri-

Sreli smo se skoro i popričali. Obećao je da će mi sve objasniti, a stekao sam utisak da je novom radnom zadatku prišao dosta ambiciozno. Naravno da sam mu čestitao, ali dvosmisleno. Misliui da na toj funkciji neće dugo izdržati jer je takav čovek i potrebno mu je ninopgo prostora

FOBGO BEE =BaGCFYIEOR=SGZ

5P3O, CMI YPHO, YVAIOSHMO

CBAKO/IHEBHO HMHUJ - BEOT PA/I - HOBH CA/I - CyBOTHUIA - JbYyBJbAHA

|| 13. 35 HviLLI 10. 35 17. a BEOTPAn 6. 45 18:50 HOBVM CAn 5. 00 20. 30 CYBOTMLIA 3. |B

8.15 IoYBJ5AHA 15. 30 ||} 55 HviLLI 4.50 1:52 50) BEOTPANn 0. 45 7 15 HOBH CA/n 2255

4.50 JoYBJbAHA 1O0

MHOOPMALMAJE M PE3EPBALUMJE: 018/55-666, 011/331-215, 021/333-777, 024/29-025, 061/573-532, 061/316-975