Svet

Svet 22.7.1996.

MT IT 1V

Razgovarala: Miroslava

ako u svetu estrade Muroljub BHrzajj ković umu DrZi važi za čoveka oštrog ı hrabrog jezika. kada smo se dogovarali za ovaj intervju. IZmeđu ostalih zahteva, tražio je obećanje da neće biti provokativnih pitanja. Obećanje mu je dato. Samo ono ı ništa VIŠE.

+ Da li još uvek raditc za svoju matičnu diskografsku kuću ZAM?

Da, zašto me to pitate?

+ Cula sam da ste imali žestok konflikt sa muzičkim urednikom Sašom Popovićem. Zaista ste me iznenadili. Nisamnı znao da se toliko pročulo o našem "konfliktu".

+ U čemu je bio problem? Problenı je u tome Što ne mogu da prećulmi cke stvari. Volin da ljuduna kažem istinu u oči. Neko lo niože da otpi. neko ne. Meni Je svejedno. Ako znam da san u pravu - ja nc odustajem. Tako nisam hieo da odustanem mi kad je u pilanju Saša Popović. Ouwvorcno su mu rokao da sam nezadovoljan

odnosom kuće ZAM prema meni. Nisam zaslužio takav tretmani

+ Kakav tretman?

U poslednjih dve godine nastali su određeni problemi. Do toga nije smelo da dođe, ali kad se pokazalo da oni nisu slučajni, ni ja VIŠE nisam hteo da sve prećutkujem ı pravim se slep kod očiju. Pazite, od osnivanja ZAM-a ja sam, pored nekih kolega, radio za tu kuću ı tanio Ostvario najlepše uspehe svoje pevačke karijere. Mislim da smo korektno ı na obostranu korist sarađivali sve do pre dve godine. Problemi su po-

čeli sasvim neočekivano kad .

Je Saša Popović tražio da se moj najveći bit ne emituje u svakoj emisiji "ZAM"., koja se prikazuje na Trećem kanalu RTS-a. Umesto u svakoj, odlučio se da moj hi pušta u svakoj drugoj. S 1i!Je bilo logiČne pošto |c pcsma odlično primljema od publike. Umesto da poštuje to. Popović je procenio da će 12 pesma "ubit cmisiju”. Naravno, MIsam SC složio sa ujogovom | proccnom. ali

sam prihvatio da se spot vrti u svakoj drugoj emisiji. Međutim, tu su problemi tek počeli. Kasnije je bilo još mnogo sitnih zatezanja ı nekorektnosti koje nisam želeo da trpim.

+ Pa, recife nam šta to niste želeli da trpite.

Sitnice koje mnogo znače. Sve to nisam hteo da prećutim, pa sam otvoreno Saši Popoviću dao do znanja da će on morati da menja ponašanje, ili ću ja menjati kuću.

+ I,šta Vam je odgovorio? Za sada traje primirje, ali više ništa nije kao pre. Nije mi jasuo Zašto su ti problemi uopšte bili potrebni ı čime su motivisani. Ostale kolege ız ZAM-a su na mojoj strani, svi Zuaju Šta znači dobra pesma ı bez ljubomore ı sujete priznaju da je moj Mit "Pažes, care” odličan, RECI mo. Vesna Zmijanac mi je rekla da bi pola života dala za takvu pesmu. Kada stvari stoje tako, popolovo s obzirom ma "minuli rad". ne DiOgu dozvolu da meko sa

MIROLJUB

diskografske kuce ZRM. za "Svet" otvorenog prica o svojim

nesporazumima sa Sašom Popovicem, objašnjava zašto je

4|

RT E TOT TOI JA JO.O NL CIŠTO VERUJEM U REINKAHMAVIJU!

propala njegova romansa Sa.

"Problemi su počeli sasvim neočekivano kad je Saša Popović tražio da se moj najveći hit ne emituje u svakoj emisiji "ZAMi", koja se prikazuje na Trećem kanalu RTS-a. Umesto u svakoj, odlučio se da moj hit pušta u svakoj drugoj, što

nije bilo logično pošto primljena od publike.

je pesma odlično Umesto da poštuje

to, Popović je procenio dea će ta pesme

"ubiši emisiju"

mnoni postupa kao sa irećeligaškim pevačem.

+ Zašto Vam Brena nije pomogla u rešavanju problema? Ona je dobra i sa Vama i sa Sašom Popovićem? .

Brena jeste veliki autoritet_za sve nas u ZAM-u. Veoma je cenim ı poštujem. Već. godmama so dobri prijatelji i oma bi nu sipurno munopo pomozla. da sam 1O tražIO.

+ A niste?

Nisam, sam ću rešavali svoje probleme.

+ Naći ćete drugu izdavačku kuću?

Nema potrebe da ja tražim, izdavači će naći mene.

+ Je li bilo konkrefuih ponuda?

Naravno da je bilo. Ljudi znaju da procene šta koliko vredi. Moje pesme se vrte po svim radio ı televizijsku stanicama. Publika se ne da prevariti. kod nje uvek ima mesta za dobru pesmu. Tako je i sa izdavačima. Meni su saradnju nudili PGP RTS ı Kemiš.

. + Zašto ih niste prihiva– tili?

Nisam il ni odbio. Još uvek važem. Sa Kemišel sam sarađivao ı pre. Za Zoricu sam uradio dve pčesmce

koje će se pojaviti na sledećem albumu. Vremena za odluke ima, nikud ne žurim. Neka pregovori idu svojim tokom, bez nervoze. Ponude mi prijaju, jer su dokaz da ono što radim ipak vredi. Odlučiću se kad pripremim novi materijal. To će biti ih početkom jula ıli početkom septembra. Možda, zaista, taj projekat osvane u izdanju neke druge izdavačke kuće iako bih, naravno, najradije ostao u ZAM-u gde sam ı počeo. Videćemo, za sada su sve varijante otvorene.

+ Otvorena je i varijanta sa Vašem ženidbom. lako se činilo da ste se odlučili za prelepu Višnju,i ta veza je pukla. Poslovni maler vas juri i na privatnom planu. Ispada tako. Nemam sreće. Moram da priznant. ıZncnadili sle me ı puanjen o Višnji. Neverovatno koliko sc brzo pročuju loše vesu.

+ Čula sam da jc za taj raskid kriva Vaša majka.

'Kažu da nije volela Višnju,

pa je uticala na vas da prekinete tu vezu.

Odakle vam to. + Tako se priča.

To nije tačno. Niko sa strane nije doprineo našem raskidu. Sve Je došlo samo po sebi. Jednostavno, nije išlo. Eto, da prihvatim vaše poređenje: kao ı sa ZAMom, u početku je bilo odlično, ali se onda stvar iskomplikovala. Kada su se problemi nagomilali, odlučili smo da se raziđemo ı da nastavimo svako svojim putenı. Možda je ı bolje tako. Ne znam, vreme će pokazati svoje. Rana je još sveža. Na kraju, ne verujem da su bivše ljubavi promašene ı ružne. I u ovoj je bilo mnogo toga lepoga. Svojih postupaka se ne stidim. Išao sam putem srca, Kao ı obično. Možda sant napravio sanio jednu orešku.

• Koju?

Bio sam škrt na rečulna.

+ Sta joj niste rekli?

Nisam rekao ono Šo | trebalo. Zaista sami voleo Višnju i zaista sam Često po-

i