Svet

Svet 11.11.1996.

oslednje subote u oktobru, u Interkon- tinen-

Š talu, beše bal. a na njemu zaposleni u kompaniji "Braća Karić", ali ne svi već samo oni koji još nisu stali pred matičara. Priznaćete da je ideja i zanimljiva i originalna, a što se tiče namere OTganizatora, dileme nije bilo: "išlo" se na to da se prisutni malo bolje upoznaju, da zajedno provedu par sati u drugačijem ambijentu od onog u kome se svakodnevno sreću, da se zbliže... Otvarajući bal, gospodin Bogoljub Karić je, sa zadovoljstvom, pomenuo da u njihovoj kompaniji već postoji nekohko

bračnih parova, a ma ih i na | njihovom univerzitetu.

Da li je, zahvaljujući balu, taj broj povećan, da li su devojke obučene u atraktivnu garderobu inspirisale kolege da ih malo bolje osmotre, da li su se javile neke nove simpatije ili "konkretizovale” stare, da li je bar neka

amorova strelica pogodila cilj — ne znamo, ali smo se

· zato potrudili da napravimo "ljubavnu anketu". Kao što

. Je ı red prvi kojima smo se

obratili, bili su gospodin i _ gospođa Karić...

MILANKA KARIC: Dao mi je besplatne karte za koncert!

Prvog susreta sa SvOJImI suprugom, gospođa Milanka Karić seća se sa osmehom:

"Kada je u Peći, prvi put, masfupao orkestar "Plave zvezde”, ja sam došla da ih vidim, a Bogoljub je kao menadžer svoje braće

– prodavao ulaznice. Kada me je ugledao, a bila sam s njegovom drugaricom, rekao je: Vama i besplatno mogu da dam karte. Karte zaista nismo platile, ali je uslov bio da nas ta drugarica upozna. Eto, tako je počelo naše druženje, a kasnije je došla i ljubav."

BOGOLJOB KARIC: Mislio sam da nemam šanse!

Kao što rekoh na početku, ako se ispuni želja gospodina Karića, bar neko od prisutnih će, zauvek, zapamtiti 20. oktobar kao dan kada Je pronašao ljubav.

+ Kako su izgledali pr-

vi dani poznanstva Vas i.

Vaše supruge?

Za mene Je naš prvi susret bio veliki doživljaj. Naravno, odmah sam se kod njenih drugova raspitao da li se s nekim zabavlja. Oni su mi rekli da je slobodna, ali ı da je odličan đak, vukovac, zbog čega sam pomislio da za mene nema šanse.

+ Zašto?

Nisam bio ni vukovac, ni odlikaš, ali sam smogao i hrabrosti ı snage, jer ljubav nadjača sve. Naša ljubav traJe od njene petnaeste ı inoje osamnaeste godine, pa do dan danas.

+ Šta biste savetovali onima koji će se, možda, baš večeras zbližiti, da bi njihova veza tako dugo trajala? Neophodna je iskrenost, ljubav, maksimalna podrška osobi koja je sa vama. Poklonite osobi s kojom ste ljubav, nek ona ljubav pokloni vama, a kasmie dolazi zajednička briga o deci, kao ı radost zajedničkog uspeha. Sigurno je da mi ne bisnio mogli da budemo ovo što jesmo da naše supruge nisu ovakve kakve Jesu. Poznato je da bez dobre žene nema ni uspešnog muškarca. Ubeđen sam da dvadeset ı prvi vek pripada ženama. One su ogromni potencijal koji su muškarci, vekovima, na neki način kočili. Sledeći vek je pravo vreme da žene preuzmu sve — od parlamenta pa nadalje.

• Mislite da će biti bolje? :

Apsolutno! One o svemu odlučuju materinski, sa puno osećaja. One imaju nešto vIše od nas ı Ja navijam za njih!

Portret idealnog muškarca, viđen očima Verice Bradić, novinarke koja ız nedelje u nedelju na BK televiziji "portretiše" ličnosti iz Javnog života izgleda ovako:

"To je muškarac sa najmanje mana. Pošto idcalnog nema, frcba izabrati onog sa manama kojc vam najmanje smefaju. Idcalani muškarac je jedan dobar kompromis i ništa više."

Na pitanje da li je ikad poželela da taj kompromis ostvarı s nekim kolegom vrlo ubedljivo odgovara:

"A,y,ne! To nikako! Tako nešto mi se nikad nc bi moglo desiti!"

Anja Ranković, voditelj. ka emisije Gea ı Zoran Bara-

MI JOŠ JEDAN VIS

nac koji vam, u pet do se-

dam, posle špice "Telefakta" želi dobro veče, zaplesali su čim su Milanka ı Bogoljub Karić otvorili bal. Nešto kasnije, objasnili su mi kakvog, mladića, odnosno devojku priželjkuju:

Anja: "Pametnog, perspektivnog, nežnog, duhovitog, ambicioznog i romantičnog". Zoran: "Treba da bude pamctna,lepa,civilizovana, obrazovana,svestrana i duhovita". Ruku na srce, svako od nas priželjkuje upravo osobu koja odgovara OVIm OpISima, a da hi takva postoji u našm kolektivima - posebna je priča. Kako, po tom pitanju, stvari stoje kod voditelja BK televizije najbolje znaju oni sami:

Anja: "Postoji neko takav, ali je zauzet, na Žžalost..." Zoran: "Naravno! Na

našoj televiziji uglavnom i rade devojke s takvim kvalitetima." +