Svet

MOZAIK

MARIJA MILOŠEVIĆ ćerka Slobodana i Mirjane Milošević, gl. i odg. urednik „Radio Košave”, u listu „Апа” odgovara na pitanje da li je uspešna: „Ne osećam se uspešno, jer mi smetaju mama i tata da budem uspešna. Osećam se moćno.”

МАЈА BLAGDAN tre nutno jedna od vodećih hrvatskih pevačica lakih nota, izjavila je: "Eto, kad pogledam iza sebe, vidim da sam učinila dosta. Osvojila sam neke nagrade, 'Porin’, ’Doru’, pa kad se ponekad upitam: šta dalje, preplašim se tada. Sta eu još moći da dobijem od svega toga, jesam li došla do plafona i šta još postoji iza?"

BRANKO PLESA glumac, jedan od najvećih šarmera stare garde, vratio se posle dvadeset godina na male ekrane ulogom dr Jakšića u seriji "Goredole". O svojoj profesiji kaže: "Glumački poziv je jako zdrav zato što je glumac svakodnevno izložen preispitivanju sopstvenih psiho-fizičkih mogućnosti i kondicije. Naravno, ako je glumac uman. Za budale važe neki drugi zakoni."

DRAGAN BJELOGRLEC. naš poznati glumac mlađe generacije, u razgovoru za list "Huper" kaže: "1996. godinu pamtiću kao jednu od značajnijih u mom životu. Prvo sam se oženio, a onda sam dobio i ćerku. Desile su se mnoge važne stvari i sreća je da su one lepe... Stvarno sam mnogo radio poslednje dve godine. Taj rad je bio na ’ivici’ noža. Nikad nisam bio u stalnom angažmanu i ponosan sam što za svoje trideset i tri godine nikada nisam primio platu."

JASNA MILENKOVIC JAMI . poznata folk-pevačica, ne krije svoju sreću. Naime, od nedavno je ova zgodna plavuša u Ijubavnoj vezi sa Vladimirom Vanjom Grbićem. odbojkaškim reprezentativcem. O svojoj novoj Ijubavi'Jami kaže: "Vanja je momak mog života. Puna sam Ijubavi za njega. On mi je napunio baterije. Sada mogu da crpim neverovatnu energiju. On je čovek o kome sam stalno maštala. Muževan, pametan, odlučan, pažljiv... Ima sve osobine koje treba da krase jednog muškarca."

ALEKSANDRA I KRISTiJNA KOVAC poznatije kao K2. na pitanje novinarke lista "Huper" kako prihvataju razne priče koje kolaju o njima, odgovorile su: "L' početku postoji period kada je sve zanimljivo, važno je da se piše. Onda dođe vreme kada se zamisliš nad tim što pišu. To je već mnogo teže. Zatim, nastane sitna kriza, kad priče mogu i da bole. I, na kraju, shvatiš: ne treba, razmišljati uopšte ni šta pišu, ni kako pišu, a ponajmanje zašto pišu."

VERICA RAKOČEVIĆ , eminentna modna kreatorka, u razgovoru za list „Svedok” priča: „Bez muškarca se može! Došla sam u situaciju kad sam se realizovala kroz posao i materinstvo, a i zavisi kako posmatrate relaciju muškarac-žena, šta je za vas Ijubav, seks i zajedništvo. Seks može da kompenzuje uspeh u poslu i neke druge stvari u zajedništvu. Idealnog muškarca, na žalost, još nisam srela i sumnjam da ću ga ikad sresti u životu, pogotovo gledajući sa ovih pozicija. Moji kriterijumi su izoštreni i visoki.”

GAGi i ANABELA poznatiji kao FUNKY G, za 1997. godinu predviđaju: "Prošle godine pojavilo se mnogo novih grupa, to je . bila godina ’pljuvanja’ među dens grupama. Cim ima mnogo grupa, mnogo je i pijuvanja. Funky G je bio uspešan sa tiražem od 40.000 kaseta. 1997. godine ćemo uraditi novi album koji će sigurno biti bolji, ali kao i uvek u trendu."

MILENA DRAVIC megazvezda jugoslovenskog filma, u listu "Svedok", govori o stuđentima: "Impresionirana sam snagom studenata i njihovoni energijom, pameću i lepotom. Mislim da je energija tih 40.000 mladih Ijudi toliko pozitivna, oni toliko zrače plemenitošću da svi koji ih vide mogu da se uvere da oni nisu vandali i fašisti, već da je to što oni čine pobuna protiv nemorala, gluposti i arogancije. nadmenosti i kriminala."

BRATISLAV ZIVKOVIC fudbaler "Partizana", priča: "L Novom Sadu sam proveo mnogo lepih dana iako sam teško ušao u prvu jedanaestoricu. Sa mnom su zajedno u klub došli Aleksandar Kocić i Marko Perović tako da smo kao trojka novajlija bili nerazdvojni i privatno. Lipoznali smo ’Srpsku Atinu’ u prste: svaku diskoteku, kafić. A Boga mi, ni Novosađanke nisu z.a ’bacanje’..."

16

6. 1. 1997. Svet