Svet

GORDAN MIHIĆ jedan od naših najznač'ajnijih filmskih i TV scenarista. za list "Intervju" priča o nagradnom konkursu za literanie radove gde je "rasturio" prisutne: "Afirmisani pisci i pesnici sedeli su u prvom redu sa direktorom, a ja sam, ošišan do glave (samokažnjavanje zbog nesrećne Ijubavi) stajao negde kod vrata. Direktor je ustao i počeo da čita redom, ko je, pod šifrom, dobio sedam nagrada. Izlazio sam sedam puta na opšte zaprepašćenje, Popodne kupio sam bratu ručni sat, a majci čizmice. Tako je počelo."

BRANKA KATIC . populama mlada 'glumica, nedavno je izjavila: "Poslednjih godina strašno me nervira sve ono što se mora. Sve što bi trebalo meni ne leži. Mislim da društvene norme nisu pravljene kako bismo bili srećniji, već da bi nas kalupili. Ja sam mah anarhista, koji nikoga nikada ne bi povredio. Mladima bih zato preporučila sledeće: svaki naš problem je samo šansa da budemo još bolji. Patnja čoveka oplemeni. Eto, ja sam strašno vesela, vesela, vesela... Onda naiđu dva-tri dana kada ne mogu da se sastavim od tuge. Ali, sva ta moja patnja, srećom, ode sa suzama." MILORAD MANDIĆ MANDA „а pitanje po čemu će pamtiti protekhi godinu, odgovorio je: "Pamtiću je po uspehu filma ’Lepa sela...’, po nominaciji za najveću glumačku nagradu u Jugoslaviji, po novoj emisiji za decu... U stvari, pre svega, u 1996. godini sam zaradio anginu pektoris i jedva ostao živ, ali to druge Ijude пе interesuje. Od ove godine trudiću se da budem dobar prema sebi, ali ne zbog sebe, nego zbog dece. To je jedino što ima smisla."

DŽEJ RAMADANOVSKI .najavio je kraće povlačenje iz javnosti. Poznati pevač navodi razloge takve svoje odlnke: "Kao voditelj u emisiji ’Muzička planeta’ TV Pink toliko sam se poiavliivao da sam dozloerdio i bogu i Ijudima. Pošto moja producentska kuća ’Centro scena’ ne stoji više iza nove šeme ’Muzičke planete” to sam odlučio da se übuduće više posvetim ženi i deci. Bilo je, brate, konačno i vreme. Od silnih obaveza na TV samo što nisam pošandrcao."

ALEKSANDAR ĐORĐEVIĆ sve poznatije TV lice, na TV "Palma" već duže vreme, u emisiji "TV izlog" reklamira razne proizvode. Sin poznate spikerke RTS-a, Stake Novović-EJorđević, u razgovoru za "RTV Reviju" rekao je: "Ja sam još pre tri godine želeo da krenemo sa ovim, ali ključni saradnici nisu imali dovoljno entuzijazma da tako nešto počnu. Kupovina preko TV izloga’ je laka jer se samo telefonskim pozivom obezbeđuje da roba stigne. Ne kažem da su svi ti proizvodi neophodni, ali nisu nekorisni i ko ima novca može da ih lako nabavi."

JOVA RADOVANOVIĆ, „Нирег,, izjavio je: „Мој najveći uspeh je što su mi od prošle godine sve troje dece - akademski građani. Dalje, brak mi je u prošloj godini funkcionisao - fantastično. A neuspeh je što ranijih godina jureći za ogromnom slavom sa ansablom ’7 mladih’, koju smo uglavnom i postizali, nisam shvatao da je ovo što sada doživljavam lepše i potpunije od svega na svetu.”

MILKA RELIC - LOLA mlada pevačica koja ima diplomu profesora književnosti, objašnjava zašto joj na pamet ne pada da batali estradni mikrofon i počne da predaje u nekoj školi: "Nedavno su me stopirale dve žene i ispogj tavilo se da je iedna fsH profesorka srps- W kog a druga hemije, rekla sam im и da sam i ja nekakavWS profesor. Nisam im ’sjj rekla zašto se ne bavim i tim zanimanjem, ali kada su mi rekle kako imaju bednu platu, kako nemaju prevoz, kad su mi sve ispričale, bilo mi je jasno zašto se time ne bavim. Ja sam se školovala da bih to radila, ali nisam se školovala da robujem i da loše živim." J

MILOS BOJANIC priredio je nedavno veliko slavlje povodom ispraćaja u vojsku svog mlađeg sina Miroslava. Slavlje je organizova no u novosadskom restoranu "Barutana". Od poznatih slavlju su prisustvovali Lepa Brena. njen suprug, Dara Bubamara, Indira Radić, Saša Popović, Jovana, Manda, mis YL Slavica Krivokuća, iriače devojka Miloševog starijeg sina Baneta, i mnogi drugi. Kažu da je ispraćaj bio prepun emocija. ćak se i Lepa Brena u jednom trenutku rasplakala.

VESNA VERSAĆE, vojvođanska proročica, za 1997. godinu predviđa: „Biće to godina preokreta i blagostanja. Vladajuće strukture se neće zadržati na vlasti, i po mom viđenju, gospodin Vaga u horoskopu, trebalo bi da pređe na kormilo naše zemlje. Inače, tek posle 2000. stoje nam bolje plate, bolji privredni i finansijski razvoj zemlje. Šabački vašar će 1997. biti mnogo veći i bolji. Koalicija ’Zajedno’ nikada neće doći na vlast, jer će se jednostavno raspasti.”

SINISA MIHAJLOVIG nekadašnji fudbaler "Crvene zvezde", danas igra za "Sampdoriju", i ima velikih problema, Trenutno je u braku sa TV voditeljkom Arianom Rapaćoni koja će mu uskoro podariti ćerkicu. Međutim, njihovu sreću pomutila je izjava bivše Mihajlovićeve devojke Đovane’Bagordo, sa kojom Siniša ima vnbračnog dvogodišnjeg sina Marka. "On zarađuje milijardu, a mi sa mukom živimo. Sa Sinišom sam proživela divne dane. Zatim sam se, neočekivano, našla pred ciničnim čovekom, bez duše. Ali, neče moći tek tako da izbriše Marka: bar će mu dati njegove pare" - kaže Đovana.

Svet 6. 1. 1997.

17