Svet

Pogođen sam u lice od strane NLO-a!

PERU - Vanzemaljci ne prestaju da opseđaju našu planetu! Na nebu, posebno iznad određenih delova Zemlje, svakim danom je sve veća gužva svemirskih letelica i projektila raznih vrsta. Prijave očevidaca, kao i onih koji su imali, uglavnom, negativna iskustva sa bićima iz svemira, sve su učestalije. To što su svemirci nad nama, oko nas ili u nama, možda i jeste pravi dokaz da smo neraskidivi deo kosmosa. Skorašnji susret jednog peruanskog farmera ide u prilog celoj priči. U toku svog uobičajenog rada u polju, Pedro Herera je iznenada bio napadnud od "čete" vanzemaljaca i izrešetan. laserskim oružjem po licu i vratu. Ziv, ali unakaženog lica i preplašen nasmrt, on priča svoju priču: "Kao i svaki dan, radio sam na svom polju. Odjednom, začuo sam nepodnošljiv zvuk. Bilo je to kao roj od hiljadu razjarenih insekata. Pošto ni| sam ugledao nijednog, podigao sam pogled ka nebu." A na njemu se ukazao veliki, elipsoidni leteći objekat. I Prva reakcija mu je bila da se nasmeje i mahne u znak I pozdrava. Verovatno pogrešno shvaćen ovaj njegov gest uzvraćen je napadom iz letelice. "Zaslepela me je svetlost, blještava kao Sunčev sjaj. Osetio sam snažan bol, vrisnuo sam i podigao ruke da zaštitim lice. 'Го je poslednje čega se sećam". kaže Pedro. Uzbunjena muževljevim kricima, žena je pohitala u | polje i zatekla ga kako leži na leđima neprirodno j raširenih ruku i lica prekrivenog jezivim ranama. U trenutku je pomislila da je reč o kugi i ne usuđujući | se da ga dotakne pozvala je sina u pomoć. Nakon što mu | je pružena pomoć u bolnici, lekari su se još neko vreme | pozabavili promatranjem čudnih rana i pratili Pedrov | oporavak. Doktor Femando Rodrigez, član istraživačkog tima I koji se uputio na udaljeno mesto događaja kaže: "Po I Pedrovom licu, vratu i gornjem delu grudi vide se | mnogobrojne opekotine. Rane su toliko duboke da će I nakon njihovog zarastanja ostati ožiljci za ceo život. Nesrećnikova koža izgleđa kao da su hirurzi izveii nekoliko operacija laserom ostavljajući je potpuno sprženu." Primenom sedativa bolovi su uminuli, no. Peruanac i 8 dalje oseća posledice svog nedavnog iskustva. "Glava mi buči! Danonoćno čujem glasove kao da j imam radio u njoj. Više ne mogu ni oka da sklopim!" Da za Pedra više nema spokojnog života, osim tegoba 1 koje oseća. tvrdi i jedan od članova istraživačkog tima. J "Pretpostavljam da je svaki ožiljak na Pedrovoni licu pojedinačno ugrađeni senzor koji šalje signale I nazad u svemirsku letelicu. Da sam na njegovom mestu, pripremio bih sebe za nove posete iz svemira". zloslutno predviđa ovaj stručnjak.

Farmer Pedro Herera nakon nesreće sa NLO-om

Poklonio sam svoj penis unesrećenom mladiću, ja ga i tako nisam koristio!

FLORIDA - Transplantacije Ijudskih organa, srca, bubrega ili jetre, predstavljaju. može se slobodno reći, ustaljenu praksu u mnogim zemljama. Uz veliki postotak uspešnih operacija i njime razbijenim medicinskim predrasudama i običan svet je prihvatio "poklanjanje" svojih organa kao normalan i human gest. Vođen upravo tim načinom’razmišljanja, Amerikanac Rej Pringl će "darovati" ono što do sada još niko nije. IskIjučivo humanost ili i muška solidamost, tek gospodin Pringl će se odreći svog polnog organa! Budući primalac je Lans Raglon (23), žrtva saobraćajne nesreće u kojoj su njegova kola bila zahvaćena i potpuno uništena vatrom. Zadobijene opekotine će ostaviti ružne ožiljke po koži ali ga i trajno onesposobiti kao muškarca. Pročitavši članak u novinama o nesrećnom mladom čoveku Pringl se silno rastužio. i kako sam kaže, to sažaljenje je bilo presudno da donese svoju nesebičnu odluku. "Vcst o ovom inoinku inc je duboko potresla. U najboljim godinama, tek ož.enjen i sa čitaviin životom ispred sebc sudbina se

zaista grtibo poigrala iznenada пш odu-zimajući sve. Znao sam da moram nešto da učinim." lako do sada transplantacija ovog orgatta nijc obavljena, stručnjaci se oslanjaju na dugogodišnju praksu presađivanja drugili Ijudskih organa i progno/.iraju pozitivan ishod. Jedin- -. a senka na tom optimizmu jeste činjenica što je. za razliku <, od vitalnih unutrašnjih organa, kod genitalija prisutan i nervni receptor. "Međutim, danas poscdujemo novosintctizovani prcparat koji stimulLšc neurološku funkciju", kaže priz.nati švajcarski hirurg dr Pol Honrad. "U svim dosad izvedenim ogledima na laboratorijskim životinjama pokazao se stoprocentno efikasan. Verujem, zato, da čc imati isti učinak i na Ijudsku vrstu", izražava svoju uverenosl švajcarski stručujak. Isr Honrad je, zbog svog velikog profesionalnog iskustva, a na poziv kolega iz Floride, pristao da iz.vede pionirski opcrativni zalivat. On još kaže: 'Osim navcdenog razloga, zbog koga nijedna operacija ove vrste nije izvršena, postoji još ncšto. Organ presađivanja mora biti uzet direktno sa žive osobe i u rasponu od 20 minuta presađen u telo priinaoca. l’rekoračcnje tog vremcna znači i odumiranje nerava. Razumljivo je što nLsmo bili baš pretrpani ponudama dobrovoljnih davalaca. Rej Pringl glcda na svoje delo kao ua uešto što je sasviin prirodno i što bi svaki covek trcbalo da učini i filozofski" zaključuje: "Imao sam ga 51 godinu, i da budem Lskren, uvek me jc dovodio u neprilike. Zbog toga sain u životu napravio mnogobrojne fatalnc grcškc. Za inenc izvor bedc a za Lansa životnc srcće, sasvim jc logično što sam se odlučio na ovakav korak. Iskreno, ionako ga već godinama nisam koristio." . . Lansova reakcija jejasna: veliko oduševljenje i zahvalnost. "Hrabrost i ncsebičnost koju je gospodin Pringl pokazao jesu nešto što nisam doživeo ni od koga. Reči su preslabe i nedovoljne da izraze ono što oscćam." Operacija jc obavljena krajem novembra i kada prode postoperativni bolnički period znaće se da li je i sa funkcijoiu organa sve u redu.

„PRIMALAC”: Lans Raglon

„DONATOR”: Rej Pringl

Svet 6. 1. 1997.

43