Svet

MOZAIK

GORDANA STRZAN jedna od članica populame grupe "Тар 011". nedavno je izjavila: "Roditeljisu me .vaspitali da je učenje obaveza prema sebi, a ne prema njima. Učili su me da se ne stidim nijednog posla. Da treba da imam svoj dinar. Prodavala sam sladoled, igrala u amaterskom pozorištu, igrala folklor. Možda bih imala više para da sam se bavila švercom, ali ovako mirno spa\am i radim sa oduševljenjem posao koji volim."

LILA RADONJIĆ novi glavni i odgovorni urednik Studija B. u razgovoru za list "Srpska reč", kaže: "Ono što ja, kao osoba koja drži do svoje reči, mogu da garantujem, jeste da niko neće otići odavde iz bilo kakvih političkih razloga. Ali, mislim da je red da napravimo evidenciju o tome ko zna da radi taj posao, a ko ne zna. Mislim da televizija traži ličnosti, a ne lepe haljine. Naravno, te ličnosti moraju da budu ukusno, adekvatno za emisiju koju vode obučene. Tu nema diskusije. Mi ćemo forsirati ličnosti a, naravno, novinarke treba da budu, osim što su pametne, lepe, i adekvatno obučene." VANJA BULIC , novinar i TV voditelj, na pitanje lista "Bazar" koga bi poveo sa sobom na pusto ostrvo, odgovorio je: "Na pusto ostrvo poveo bih sa sobom sebe kao dvadesetogodišnjaka i manekenku Sindi Kraford. Ja bih sve to posmatrao udobno zavaljen u svoje zrele godine i dugogodišnje iskustvo. On u naponu fizičke snage, ona nešto starija i zrelija. On bi plivao, pentrao se po drveću, jurcao okolo u punom zamahu svojih dvadeset godina. Ona lepa i pametna, posmatrala bi ga. Ne bi izdržala. uzela bi ga. I on bi se davao, davao... Oni bi se voleli, a ja gledao... i đobacivao: 'Еј, dečko moj. ne radi se to tako. Objasnio bih ti kako. ali čika nema vremena’."

BOJANA , MALJEVIC , glavni ženski lik u aktuelnom domaćem filmu "Do koske",o svojoj ulozi kaže: "Bilo je teško igrati takav lik, jer, zapravo, takvu ličnost ne mogu reći da ne poznajem, ali ne pripadam tom društvu, jednostavno ne živim takvim načinom života. Devojka koju tumačim je jedna obična, bilo koja devojka iz ovog grada, koja čak nije ni loša. Ona je sticajem okolnosti odlučila da bude sa pogrešnim čovekom u životu, a to je glavni bos u ovom gradu, koga igra Lazar Ristovski."

MOMO KAPOR . pisac i slikar, nedavno je izjavio: "Nisam stizao da pratim svoj život, deset života sam uvek paralelno živeo. Neki su me hvalili, neki napadali... Znam samo da vam u pisanju i slikanju niko ne može pomoći. To je jedna osamIjenička umetnost u kojoj ne može da vam pomogne nijedna partija, nijedna vlada, nijedna skupština... Kad sednete pred pisaću mašinu ili pred štafelaj, tuaema pomoći sa strane. I u privatnom životu uvek sam bio nezavisan, nisam priznavao nikakve šefove, ministre, apsolutno nikog iznad sebe, sem neba."

MILKA STOJANOVIC I ZIVAN SARAMANDIC. operski bračni par. nedavno su proslavili srebrnu svadbu: "Da Milku nisam sreo, nikada se ne bih oženio. Bio sam miljenik sudbine, i miljenik žena, imao značajnu popularnost, ali sudbinski susret sa Milkom obojio je moj ži- | vot. Mi smo apsolutno dve različi- ! te prirode, dobro se dopunjujemo. Uveren sam da ona ne bi mogla da opstane bez mene" - kaže Zivan, a Milka dodaje: "Kada Živan ode na pijacu, deo obaveza koje ja nikada ne činim, on mi donese mimoze ili karanfil koji ja I ne volim. ali se obavezno obradu- | jem. Volim kod njega to što je ve- I iikodušan i što često dobijam poklone."

ALEKSANDAR TIJANIĆ novinar, u listu "DT Košarka", nedavno je optužio trenera KK Partizan Miroslava Nikolića: "Za neuspeh košarkaša Partizana u kupu kriv je trener. Svojim ponašanjem i izjavama u sred sezone da nije zadovoljan igračima i najavom da će na kraju prvenstva u Partizan dovesti Đokića, Grušanovića i Olivera Popovića, uneo je veliku nesigurnost u ekipu. Trener Nikolić za sve neuspehe optužuje igrače, pod izgovorom da nisu ispunili zadatke ili da su pali na psihološkom planu. Ako on kao trerier nije u stanju da ekipu psihološki pripremi, neka onda angažuje Kleopatru da umesto njega obavi taj posao."

JANOŠ MESAROS slikar, u razgovo- I ru za ’ TV Novpsti”, kaže: "Osnov svih mojih slika je pejsaž Vojvodine. Ali, čitajući mnoge knjige. sledeći mudrosti slikara koji vekovima govore istim jezikom, shvatio sam da je to jezik univerzalI nosti. Moj konj i u TeksaI su i u Japanu ima svoju | igru. Od prve slike shva| tio sam da ima nečega u [ meni, neke hrabrosti da ј to izložim, bez straha šta j če ko o tome reći, da li će i prihvatiti ili ne."

14

17.3.1997. Svet