Učitelj

4;

корак напред. До данас је «Учитељ» излазио три пута, месечно на табаку, са садржином и добром и хрђавом, како се кад могло, а данас, евога у месечним свескама, са, садржином и обиљнијом и једријом. За ово на првом месту имамо да заблагодаримо тТ. Андоновићу, професору Вел. Школе, г. Радовану Кандићу, предавачу, а и осталој гл. професорима Вел. Школе и гимназија, који су обећали да ће нам своје радове бесплатно слати. Овој штованој господи, која цене учитељство и напредак основне наставе, и која своја топла овећања, засведочавају својим радовима, 'нека је велика, благодарност од стране свију српских учитеља !

Овом лепом одзиву од стране гр. професора, нека се придружи и одзив српских учитеља. Ми смо учинили колико смо могли, а остало остаје да учине наши другови. Ми их молимо да бе својски заузму ако прикупљања, претплате и да је шаљу уредништу. Цена је листу иста, која је и била.

Ову прву свеску шаљемо свима старим претилатнидима. Ко не би хтео држати «учитеља», нека нам послату свеску врати, те да му у будуће не шаљемо.

Ново лето 1889. год.

Београд.

Уредништво „учитеља“.

„е_5лтеР 2. У