Učitelj

146 У

главна цељ идеја: истине, добра и лепоте, н да према томе одговара свима оним захтевима, што се тражи од сваког доброг књижевног производа.

Имало би још повише ситница, које се тичу самог уређивања листа, као на пр. вођење рачуна о грађи која се у лист уноси, да се њоме не забораве ни женска деца, да се неке литерарне. гране са свим не забораве или да се од њих само ретко по која, у лист уноси, да се припази на распоред чланака, на избор и разноћу слика, на естетичну техничку страну израде итд. Али то су ствари које се тичу самог уредника, у чију добру вољу и спрему ми нисмо до сад нашли узрока да посумњамо.

27. Јануара. 1890. год. : 0 у Београду. 1 Јаков Ђ. Големовић " учитељ, Редакцџиони одбор »М. Србадије» усвојио је ово гледиште 2. Ј. Големовића и чини пажљивим све чланове учитељског удружења који би радили на овоме љисту, да ово имају на уму.

; 31. Јануара. 1890. год. · Београд, · ; ! · Чланови: | Н. Р. Поповић. Мих. Јовић. П. Шрепловић. М. Велицки. Дим. Ј. Соколовић. | Ст, Ј. Николић. К. Петровић.