Učitelj

198

би по мишљењу Михаиловом наградити првом наградом, награди другом. Он је за то да и треће дело награди скупштина.

Петар Анђелковић. Ово треће дело по мом мишљењу не треба, награђивати, кад није у буџету на ту цељ издатак одређен.

М. Рашковић вели: да скупштина не треба да цени реферате по личностима и вели да се прва два дела подједнако награде а о "трећем да се реши.

Михаило Јовић. Господо! Видели сте каква су мишљења референата о списима, а ко би могао гарантовати да трећи референат, кога неки предговорници предлажу, не би изнео и треће мишљење и на тај начин задржавати радове који су за нас учитеље толико потребни. Мишљења сам да сва три дела треба наградити.

М. Станојевић вели: да се г. Бакић није позитивно изјаснио „за треће дело; пита: хоће ли му се давати да га поново оцени.

М. Чабрић вели: да не треба правити разлику међу референтима. Он је за то, да се оба прва дела иаграде са по 150 дин. 2 а треће са 100 дин.

К. Андријашевић вели: овде је у питању да ли да се усвоји мишљење глав. одбора или извештајног. У погледу награде слаже се са Чабрићем.

Председник пита: пристаје ли скупштина да се 1. дело награди са 9200 дин. а. са 100 по решењу У. учит скупштине.

Скупштина не пристаје. |

Председник за овим пита: пристаје ли скупштина да се оба „дела награде подједнако са, по 150 дин.

Скупштина прими овај предлог једногласно.

Председник најзад пита: пристаје ли скупштина да се награди т треће дело по предлогу Радуловом.

Решено је: да и трећи спис награди УП. учит, скупштина.

Председник пита. скупштину са колико да се награди ово дело.

Милоје Спасић пита председника има ли удружење толико новаца да изда за награде за три дела, кад се узме у обзир, да се може појавити које друго педагошко дело, које би требало наградити. |

Председник вели: да је овако питање излишно, кад о томе зна Главни одбор. Уч. удружењу је задатак да помаже педагошку књижевност и своје чланове. +

Д. Ђурђевић, мишљења је, да оваква дела треба награђивати али кад се једно дело појави у разним облицима не би требало «сва та дела награђивати. Ну пошто је скупштина вољна даи треће дело награди, предлаже 80 дин.

УЧИТЕЉЕ 58