Učitelj

БИБЛИОГРАФИЈА 427

10 штамп, табака велике осмине. а стаје за претплатнике 1 динар. Књига ће бити готова до краја Фебруара ако се само јави толики број претплатника да се може платити штампа.

Како скоро није изашла код нас ни једна Педагогија, то је овака књига постала врло потребна, а писац својом познатом спремом и марљивим трудом познат је нашем читалачком свету, те можемо очекивати да ће ово дело бити у свему ваљано и добродошло и учитељима п родитељима. Сваком учитељу препоручујемо да се заузме око скупљања претплате и помогне да ова књига угледа света,

За сада треба писцу само јавити колико је који скупио претплатника, а новац ће се купити, кад књига буде дата у штамлу што ће писац скупљачима јавити кад треба. Из Београда а и из свију крајева претилатници се могу јавити уредништву „Учитеља« које се примило скупљања претилате на ову књигу.

БИБЛИОГРАФИЈА.

Српске православно пјеније, у један глас у ноте ставили Гаврило Бољарић и Никола Тајшановић. Књига П. Октоих — глас први, Лајпциг 1891 стр. 35 вел. 8, Цена 70 новч.

Земљопис Краљ. Србије с животописима за ИП р. оси, шк. израдио М. С. Убавкић. Цена 0:50 дин.

Школска песмарица за сва 4 разреда осн. школе, по нов. програму од 5. Т. Н. Цена 0:25 лин:

М!ад! истејј и практичии примери учитељу у [ разреду и родитељима. Написао Даворип Трстењак. Загреб 1891. Цена 1:50 2.

Нгуазка СЛапка за У раз. виших дјевојачких школа. Саставно Јосип Витановић. издање. Загреб 1891. Стр 168. Цена 50 новч.

Хеторз за више пучке школе. Написао др. Иван Хојић. Загреб 1891. стр. 171, Цена 75 новч.

Вабитса за 1 и П раз. нижих пучких школа за сваки разред посебно, паџ, Антун Цувај. Загреб 1891. Цена за ! р. 10, а за П р. 12 новчића.

З!јаа т!адозћ, песме, приче и слике за децу, паписала Милка Погачић. Злгреб 1891. Цена ! Фор. 80 новч.

98%