Učitelj

10 УЧИТЕЉСЕО УДРУЖЕЊЕ

6. Љубомир Јовановић, бивши учитељ МИ бе Ба ЕУ МАСА РПОНИРЕНЊО неинан се 5. 7 а - 19ОЛО А Свега 4850 д.

Завршујући овај извештај надзорни одбор подноси скупштини У прилогу 1. преглед целокупне друштвене имаовине. Целокупној готовини, која је овде означена, има се додати и сума од 1800 дин. што је добивено 4. ов. мес. на концерту који ј· приређен на Калемегдану и гостионици „Коларац“.

Кад се погледа на стање у коме се налазило удружење све до

: 1. Априла. ове године: кад се узму у обзир ванредни издатци ове год. и кад се види да је опет ове године било чиста прихода, око 4000 дин. онда је рад главног одбора за похвалу а за похвалу је и рад благајника главног одбора. који је тачно и савесно вршио благајнички посао.

5. јуна, 1893 год.

у Београду. Чланови НАдзоРНОГ ОДБОРА, М. Велицки, Ђ. С. Којић, Свет. Вучовић.

САСТАНАК 1. ДРЖАН У БЕОРРАДУ 0 ЈулА 1898 год.

Председник умољава, скупштину, да саслуша поздраве, који су управљени овој екушштини,

Секретари: Балтић и Окановић читају.

По саслушању поздрава, секретар је прочитао извештај Главног Одбора за ову годину, који је на предлог председништва упућен извештајном одбору. (Овај извештај ће се штампати са записником на коме је претресан.)

Св. Вучовић, поводом примедбе из скупштине, износи разлику између рада Главног Одбора и Надзорног. ;

За овим је Милош Велишки прочитао извештај надзорног одбора и | на предлог председништва: да ли скупштина усваја поднесени извештај или не, једногласно је решено: да се прими. Извештај гласи: (Прилаже се извештај надзорног одбора.)

Мића Ивковић тражи, да се сума, коју је Главни Одбор по своме решењу расходовао, што се речени дуг не може од дужника наплатити задржи, да се ово решење Главног Одбора одбаци и тражи, да се бар од г. Рашковића, садањег секретара окр. одбора, који је доброг материјалног стања, дуг наплати,

Милош, Велаики објашњује, због чега се поменути дуг није могао наплатити, јер је више пута од њих тражено, да дуг плате,