Učitelj

УЦЧИТЕЉСЕКО УДРУЖЕЊЕ 165

"тански, Мачвански, Ваљевски, Поречки, Жабарски (пож. окр,) за Врањску Бању, Кључки, Темнићски, Голубачки, Крагујевачки, Шабачки, Власотитачки, Јадрански, Неготински, Драгачевеки, Горњо-Лепенички, Млавски. Г.-Милановачки, Брзопаланачки, Колубареки (ваљ.). — Свега 48 зборова.

ДЕСЕТА УЧИТЕЉСКА СКУПШТИНА

ви

(НАСТАВАК) САСТАНАК Ш. ДРЖАН 6. јула, 1898. год. ПРЕ ПОДНЕ У ПРОСТОРИЈАМА „КРАЉЕВЕ Пиваре“ у БЕОГРАДУ.

Састанак је отворио председник у 1: часова.

За овим је прочитан записник [. састанка. По прочитању председшшЕ пита: има ли ко ште да примети 2 Пошто се нико не јавља, то председник објављује да је скупштина примила |. записник једногласно.

Председник. Предлаже да се запиеници не читају, јер их има много. "Скушштина усвоји.

Шредседнак. Сад је на дневном реду читање расправе

Изволте саслушајте г. Дим Соколовића, писца расправе.

Дим. Соколовић чита расправу. Шриликом читања писац је често шута прекидан бурним одобравањем, и узвицима: живео! живео !

По прочитању расправе узео је председник реч.

Председник. СОаслушали сте расправу, г. Димитрија Соколовића, мишљења сам, да -би ову расправу требало упутити одбору, који смо још јуче изабрали, п који ће донети своје мишљење о њој, па ћемо се онда упустити у дебату.

За овим председник даје десет минута одмора, но претходно ставља. до знања Г.Г. члановима, да ће данас у 3 часа по подне наша браћа „Хрвати одпутовати; с тога предлаже, да би их требало братски испратити и у част тога наредио је, да се учини заједнички ручак, па по„зивље, да бе сви онп који желе учествовати при ручку упишу за време одмора код секретара.

После одмора.

Председник. Изволите саслушати извештај извештајног одбора, о предлозима који су јуче скушиштини поднети,

Известилац, Миг. М Стевановић чита извештај о предлогу Илије Миљковића и другова, о томе, да се пзда помоћ породици почившег Стевана Гојковића — Каменца, по коме одбор предлаже скушштини да се породици пок. Стеве издаје по 20 дин. месечно из касе учит. удружења. «све дотле, док не буде добила пензију.