Učitelj

858 РАД МЕСНИХ ЗБОРОВА

По прочитању дат је на оцену Марини Поповићевој, Драгољубу С' Михапловићу и Драг. Ј. Џетковићу, за тим чита из своје збирке »„Народних обичаја п умотворина у Сврљигу“ Алекса Васиљевић, један одломак: (који је штампан у „Б. Види“).

У састанак држан 4. децем. опет у Б. ПЦ. на коме су прочитана, ппема Га. Одбора и учињено по њима што треба. На овом је састанку изабран за пословођу Драг. Ј. Петковић пошто је председник изјавио да, не може п даље вршити тај посао. Решено да се држи беседа са игранком на дан 27. дец. на којој ће држати беседу Дим. Д. Поповић „Јогунство и јогуница“.

МТ састанак држан 28. дец. у Б. Паланци; на коме су читана писма. Га. Одбора. Благајник јавља колпки је приход од забаве.

На УШ састанку није решавано, због малог броја чланова

ХЛШ саст. држан 28. Фебр. 1894. т. у Бр. Паланци. Прочитана су писма Гл. Одбора пи донете одлуке на иста. Дим. Д. Поповић чита свој рад „Из школског живота — КЛИН кланом“. По предлогу благајника Ми-. лоје Илић, Никола Михапловић и Војислав Пантелић престају бити чланови овог збора, док не положе улог; чита свој рад Алекса Васиљевић „о змају п змајевима“. ј

ТУ састанак држан 27. марта 1894. г. у Бр. Паланци; прочитан реферат о раду Дим. Поповића „Клин клином“ збор је према реферату примпо рад као добар.

Х састанак држан 8. маја ове год. у Уровици. Држао је предавање у својој школи Дим. Д. Поповић, у прпправном разреду сриски јевик. (причање) а у Шљем и Тугом писмено рачунање. Предавање је примљено. као угледно. |

ХГ саст. у Брзој-Паланци на дан 90-ог маја 1894. год., на овом са, ставку прегледани су рачуни зборски п примљен овај извештај. На овом последњем састанку присуствовао је као полицијски пзасланик, члан. месног ошит, суда.

К. Број 21. | 99, маја 1894. год. Председник Брза-Паланка Драљ. С. Михајловић Пословођа

Драљложир Ј Петковић,