Učitelj

УЧИТЕЉСКО УДРУЖЕЊЕ Одбор прима к знању и решава да им се изјави благодарност.

1

Пошто је књига у коју се уписују чланови добротвори и утемељачи учит. удружења, скоро попуњена, Одбор реши: да се набави нова књига у којој ће се уписивати чланови добротвори и утемељачи учит. удружења, који су исплатили своје улоге. А који још пису исплатили своје улоге, да се воде у засебној књизи, па кад исплате своје улоге да се уведу у ову нову „књигу добротвора и утемељача учит. удружења“. Дипломе учит. удружења да се издају члановима, добротворима и утемељачима кад псплате своје улоге.

ТУ:

Деловођа извештава Гл. Одбор, да је до данас обновљено 37 учитељских зборова. Одбор ово прима к знању. Са овим је састанак закључен. Председник Гл. Одбора,

Мих. Јовић Деловођа, т

Стев., У. Ђорђевић.

МИ. Састанак Држан 17. Новембра 1898 год.

На овом састанку били су: Мих. Јовић, Ил. Миљковић, Илија вадосављевић, Ђока Ивковић, Милош Велицки, Ник. М. Чолаковић и Стев. У Ђорђевић.

ј.

Пошто многе зборске управе траже правила учит. удружења, а нема их засебно одштампаних — Одбор реши: да се у идућем броју „учитеља“ одштампају правила учит. удружења. Засебно да се за сада не штампају, јер се прибира материјал за измену правила на жадућој учитељ. скупштини.

11.

Да би се знао тачан рачун о сваком броју „Учитеља“, у колико се комада свака свеска одштампа; колико се комада прими; колико распрода, а колико остане, Одбор реши: да се установи нарочита књига у којој ће деловођа уводити: колико се комада свакога броја