Učitelj

УЧИТЕЉСКО УДРУЖЕЊЕ 317 „Учитеља«“ прими од државне штампарије и књиговесца. Од овога ће на потпис предавати експедитору онолико комада, колико је потребно за експедицију. А благајнику ће опет давали на потпис известан број „Учитеља“ за распродају на поједине свеске ђацима. Остало ће се чувати у орману. Да се поручи један нов осрман за књижницу и чување „Учитеља“.

ЛИ

Руски комитет Грамотности моли Гл. Одбор, да му пошље неколико бољих српских календара, који су штампаниу Србији. Одбор реши: да им се учини по молби.

У.

Деловођа извештава Главни Одбор, да су обновљени још и ови учитељски зборови: рачански, масурички и темнићски. И до данас је обповљено 40 учит. зборова.

У Михаило Ступаревић, учитељ моли Гл. Одбор, да из министарства просвете наплати један његов хонорар од 930 дин. и да га задржи као његов утемељачки улог, а он ће остатак 20 дин. послати. Одбор реши: да му се прими понуда и хонорар наплати и задржи као његов утемељачки улог, а остатак 20 дин. да пошље.

У. Да се позове Контролни Одбор, да прегледа дружинске рачуне па извештај да се штампа у „Учитељу“. С овим је састанак закључен.

Председник Главног Одбора, Мих. Јовић

Деловођа,

Стев. У. Ђорђевић

1Х. Састанак Држан 28. Новембра 1898. 200.

На овом састанку били су: Мих. Јовић, Ил. Миљковић, Ђока Ивковић, Ил. Радосављевић, М. Велицки, Н. М. Чолаковић, Ср. Стевановић и Стев. У Ђорђевић.