Učitelj

360 КЊИЖЕВНИИ ПРЕГЛЕД

О духовном раду, написао др. Емил Крепелин, професор психијатрије у Хајделбергу, превео Љ. М. Протић, професор. Прештампано из „Учит. Весника“. Цена (0:50 дин.

Школа, календар за децу, за !895 год. Написао Мих. М. Станојевић, учитељ. Цена 0:50 дин.

Изабраннта басни. И. А. Кршлова, дличшколђ и народа. Под ре- | дакшен Д. И. Тихомирова. Москва. Цћна 8 коп.

Црквено правило са објашњењима и поретком богослужења. Написао Живко Бранковић свештеник и предавач црквеног појања и правила у нишкој »учит. школи“, Цена | дин.

Српска историја са сликама за ТУ раз. основне школе. По новом програму удесио Мих. Јовић, учитељ. Дванаесто издање. Ову је књигу одобрио министар просвете за уџбеник 23 јула 1894. год. Пбр. 10339. Цена 0:80 дин.

Сељанчице слике и прилике из српског народног живота. За народ написао Миливоје Чудомировић, учитељ. СОвеска прва. Земун. Штампарија Ј. Карамата. Цена 90 новч.

Св' Сава у песмама. Песме разних писаца. СОкупио и издао Пван Мартиновић, учитељ у Панчеву. Цена 12 новч,

Државни календар Краљевине Србије за 1895 год. Издање државне штампарије. Цена 6 дин.

»Дело“ лист за науку, књижевност и друштвени живот. Свеска. за декембар. Уредник Ст. М. Протић. Цена на годину 16, на пола године 8 динара.

„Нови Васпитач“ орган за педагошку књижевност. Уређује и издаје Мита Нешковић. СОвеска ХТ. Цена на годину 8, на пола год. 4 на четврт 2 дин.

„Босанска Вила“ лист за забаву, поуку и књижевност. Бр. 23 и 24. — Излази у Сарајеву. Власник и уредник Никола Т. Кашико–

вић, Сарајлија. Цена: на годину 4, пола год. 2 Фор. Ђаци добијају годишње за 3 Фор.