Učitelj

366 | УЧИТЕЉСКО УДРУЖЕЊЕ

П.

Пошто и Главни Одбор, приређује сваке године по једну забаву у корист касе учит. удружења, то одбор реши: да се и ове године приреди једна забава. Ову забаву да приреди Главни Одбор са месни учитељским збором. У одбор за спремање ове забаве Главни Одбор изабрао је: гг. Ст. Николића, члана Гл. Одбора и Ст. Зарића, председника месног учитељ. збора. На идућем састанку месног учи-_ тељског збора изабрати шири одбор, који ће са изабраним спремити све што треба да ова забава испадне што сјајније.

шШ.

Чита се писмо Свет. Огњановића, учитеља из Јагодине, којим моли Главни Одбор да распрода 30 комада послатих срећака »јагодинског општерадничког друштва за међусобно помагање и штедњу“.

Одбор реши: да се ове срећке предаду благајнику месног учитељског збора да их распрода и новац са непродатим срећкама, по- | шље до 26 овог месеца. У исто време позвати јагодинске учитељеи учитељице да се сете и свога удружења, те да образују учитељски збор, јер то још нису учинили,

.

Чита се писмо Дим. Стојановића, учитеља из Секурича, којим јавља да је у своме селу отворио „празничку школу“ и пита: хоће ли му се примити и штампати у »Учитељу“ један чланчић о овој

И"

школи, као и један чланчић „из школског живота“. Одбор реши: да му се јави, да пошље ове радове, па ако буду подесни, да се одштампају у „Учитељу“.

у.

Чита се писмо Дим. Поповића, учитеља у Тамничу, којим моли Главни Одбор, да му као награду за његове радове у „Учитељу“ штампане, пошље досадашња дружинска издања: Предавач, Мали Предавач, М. Орбадију и др.

Одбор реши: да му се учини по молби и да му се пошљу сва

друштвена издања, као награда за његове радове који су штампани — 7 у „учитељу“.

УТ.

Прошле године уписали су се за чланове добротворе учитељ. удружења: | округ крагујевачки са улогом од 300 дин; 2 округ