Učitelj

УЧИТЕЉСКО УДРУЖЕЊЕ 367 црноречки са улогои од 100 дин; 3 округ пожаревачки са улогом од 100 дин., и 4 срез ресавски за утемељаче са улогом од 50 дин.

Како учитељско удружење ни до данас није добило уписане улоге, а новац се налази код окр. благајника, то је Главни Одбор био одредио своја два члана гљг. Ил. Миљковића и П. М. Чолаковиђа да иду г. министру унутрашњих послова и да га умоле да поради да се учит. удружењу изда уписани и покупљени новац.

Одређени чланови били су код г. министра унутрашњих послова и извештавају Гл. Одбор: да их је г. министар лепо примио и по обавештењу о овој ствари обећао је: да ће се о овоме известити и учинити све што треба, те да се тај новац преда Главном Одбору учитељ. удружења.

Одбор је ово примио к знању.

МИ

Деловођа извештава Гл. Одбор да су обновљени још ови учит. зборови: баточински, ужички, зајечарски, пожешки, љубићски, гор. милановачки и моравски у Прћиловици. До сада има 47 учитељских зборова. |

Одбор ово прима к знању.

УШ.

Чита се писмо управе збора поречког, којим извештава Глав. Одбор, да (је на место досадашњег председника пореч. збора Уроша. Благојевића, који је премештен у Београд, изабран за председника. Пера Јосимовић, учитељ.

Одбор ово прима к знању.

Са овим је састанак закључен.

Председник Главног Одбора,

Мих. Јовић Деловођа,

Стев, У. Ђорђевић.

и о +4—=——————————