Učitelj

54 УЧИТЕЉСКО УДРУЖЕЊЕ

ИН. По молби Н. Н. бив. учитеља у Ст. Србији дата му је. помоћ у 20 динара.

ју:

Председник је известио Главни Одбор да је Јанко Караматић, пензионер умро у Шапцу. Пошто је поч. Јанко био наш друг члан утемељач Учитељ. Удружења, председник |У учит. екупштине, осведочени пријатељ школе, учитеља и Учитељ. Удру жења, то је решено, да се породици телеграфским путем изјави саучешће у жалости за изгубљеним Јанком. У исто време умол еена, је и управа учит, збора у Шапцу, да присуствује погребу и да породици лично изјави саучешће у жалости, у име Учитељеског Удружења. ;

У

На молбу управе учит. збора у Крагујевцу, да се да помоћ „Љуб. Јовановићу, учитељу и члану Удружења који је напрасно јако оболео п по савету лекарском мора одмах ићи у бању ради лечења, решено је: да се Љуб. Јовановићу у име помоћи изда 100 дин. ако оде у бању ради лечења.

МЕ Прочитано је писмо Ник. Дамјановића, учитеља, који тражи: да одбор петорице, који решава о накнади за стан и огрев, у случају спора између учитеља и општине, у који по предлогу П. Лукића, улазе: лекар, инжињер и ! чиновник, одреди за које ће време трајати решење тога одбора. Не треба оставити, као сада, да се ова накнада смањује и повишава у течају године, па и по неко лико пута у години. Прима се к знању. Ово имати на уму при измени закона о основним школама.

УЕ

Прочитано је писмо председника учит. збора у Шапцу, којим извештава Гл. Одбор, да бив. председ. учит. збора у Шапцу, г. Јова Филиповић, на више његових усмених и писмених потраживања, не хтеде ни њему ни Гл. Одбору предати рачун о раду и имаовини онд. збора, док је он био председник. Решено: да председник учит. збора у Шапцу у име Гл. Одбора позове г.Јову да положи рачун, а ако не хтедне, онда да судским путем тражи, да бив. председник њиховога збора, положи рачун о имаовини тамош, пододбо ра, којом је као председник руковао.