Učitelj

У одбор за преглед Раша. „0 учитељском дому“ изабрати ву ови: г. Михаило Станојевић, г та утин Николић, г. Милован Слепчевић, г. Лаза Обрадовић и г. Мих. Стевановић.

Пошто је извршен избор, г. председник предлаже скупштини, да св од стране Ила пошаље поздрав Његовом Величанству Краљу.

Скупштина се одазвала са: Живео Краљ! и овластила је председништво да оно то учини.

После овога председник је у 12 часова закључио седницу а другу заказао у 3'љ5 часа по подне 5

Предсвдник хип уч. скуп. М. Л. Ивковић ПОТПРЕДСЕДНИК :

Ђ. С. Којић

СЕКРЕТАРИ :

М. С. Смиљанић Благ. Радојковић

РАД ГЛАВНОГ ОДБОРА у 1895—6 години. Главни Одбор имао је ове године 4 претходна, ванредна састанка, на којима је посвршавао ове дружинске послове;

1: у Решено је, да Главни Одбор иде г. министру просвете и да му саопшти резолуције ХП удитељске скупштине. У исто време

да се умоли г. министар просвете: 1, да се при прављењу учитељског распореда задовоље праведни захтеви и истинска. потреба, и школе и учитеља: 2, да св и ове године издаје помоћ „Учитељу“, док се не озакони решење Народне Скупштине, да се „Учитељ“ бесплатно штампа у државној штампарији; 4, да поново препоручи школе. одборима да се за школске књижице претплаКују на „Учитеља“; 4, да се све школе у почетку школске године снабде са свима нужним потребама.

и. Изабрани су изасланици, који ће ићи на У скупштину учи-

тељског Конвикта у Н Саду, која је држана 10 августа ове го-

дине. За изасланике изабрани су: Мих. Јовић И. Радосављевић, Стев. Ђорђевић, Ст. Николић, Јов. Максимовић и Ор. Стевановић. У име путног трошка Маре ђено им је по 20 дин.

УЧИТЕЉСКО УДРУЖЕЊЕ 59