Učitelj

РЛА СО КЊИ К 501

Учителски Другарђ орган бугарског учитељског савеза. Излази у Софији једанпут недељно. Цена за: Србију 6 дин. годишње.

Весник српске цркве лист свештеничког удружења Год. УШ 'Свеса 1 за Јануар. Цена 12 динара.

Бљлтарски прћгледљ лист за науку, књижевност и друштвени живот. Издаје друштво „Обши трудњ“ Софија 1897. Цена 20 дин. годишње.

Нови васпитач орган за педагошку књижевност. Власник Мита Нешковић Св. П. Год. ХТ. Сремске Карловце 1897 г. Цена за Србију 8 динара годишње.

Училиценљ прћгледђ мђсечно списанје. Издава Постолннилтђ учебенх комитетђ при Министерството на Народното Просвћиценџе. Софил 1897 г.

Дело лист за науку, књижевност и друштвени живот. Уредник Ст. М. Протић. Београд. 1897 г. Цена !6 дин. за годину.

Босанска вила лист за забаву, поуку и књижевност. Уређује Н. Кашиковић. Сарајево. 1897. г. Цена за 4 Форинта за Србију годишње. Голуб лист за српску младеж. Излази у Сомбору !и 15 па сецу. Уредник Јов. Благојевић. Цена за Србију 5 дин. годишње,

Споменак илустровани лист за децу. Излази у Панчеву један пут месечно на табаку. Уређује и Малаје Ив. Мартиновић Хи Цена, за Србију 2:50 динара.

> -——_———

АЕ

РВ

БЕЛЕШНЕ И НОВОСТИ

Братски састанак српских и бугарских учитеља у Софији. — Приликом одласка Његовог Величанства Краља Александра у Бугарску, поје- | дине корпорације и удружења слале су своје изасланике у Софију, да буду сведоци братскога састанка узвишених представника два једноплемена, народа, да буду учесници велике свечаности и радости оба народа и да се том приликом упознају и зближе с рођеном браћом нашом. Том приликом отишло је неколико наших другова из Глав. Одбора Учитељског Удружења, београдског учитељског збора, Ниша и др. места. где су најпријатније про- · вели неколико дана у друштву са својим бугарским колегама. На заједиичкој вечери, коју софијске колеге приредише нашим друговима пало је с обадве стране топлих здравица обостраном учитељству и српској-бугарској слози и