Učitelj

УЧИТЕЉСКО УДРУЖЕЊЕ

Решено : да се пошаље 40 дин. Управи алексинач. Учит. збора, те да она набави деци зимске аљине, и остало нужније сад пред. празник.

МЕ Чита се рачун „Павловића и Стојановића“ штампара, овд. којим траже, да им се исплати 24 дин. за штампање писама „учите--

љима“ и школским надзорницима. Решено, да им се исплати рачун.

ПИ ПЛАјЕ

Благајник реферише : да треба штампати „Учитељ“ за прошлу год. око 3000 комада, па ће се тада подмирити сви претплатници из прошле год. и остаће удружењу ради комплетирања свезака. 100 ком. што удружење може продати; и пита, хоће ли се штампати у оволико комада или онолико само, колико треба за чланове..

Решено, да се оштампа у толико комада, колико је потребно да се измире чланови из прошле год. који су платили а нису лист. добили, и комплетирају свеске. Г. Стева, Ђорђевић и Раша Митровић наћиће штампара и погодити са њим пошто ће оштампати, па да о том регеришу Гл. Одбору на првом састанку.

1 Пословођа реферише да су образовати још и ови учитељски зборови: моравски, колубарски, ражањски, јасенички и вајечарски.. Прима се знању.

Х

Г. г. „Павловић н Стојановић“ штампари, нуде да штамтају „Учитељ“ сваку свеску од 5—6 шт. таб. у 1700 примерака по цени од 420 дин,

Гл. Одбор мисли, да може добити повољнију понуду, за то Је решио : да позове и остале овд. штампаре, да поднесу своје понуде, пошто ће штампати „Учитељ“ у означеној величини.

Ово да се изврши што пре, како би Гл. Одбор у првој седници могао решити ову ствар и устулили ономе, који се обвеже, да ће најсолидније штампати лист.

- ХЛ Подпредседник реферише Гл. Одбору, да је председник Управе Фондова, понудио : да удружење прими кућу пок. Јов. Гавриловића,.