Učitelj

766 УЧИТЕЉСКО УДРУЖЕЊЕ

|

Чита се записник прошлог састанка и прима се. 'о

п

Чита се писмо т-ђе Персиде Гроздановићеве, матере пок. Стојанке Живановићеве, бив. учитељице, којом моли, да јој се изда —- једном за свагда — на име ванредне помоћи 150 дин., како би у неколико могла подмирити трошкове око лечења и сахране пок. Стојанке. |

По овом решено је: да се књиговођа и благајник, из књига, увере, је ли покојница, заиста, била члан удружења, па да о том реферишу Гл. Одбору на првом састанку, те да онда Гл. Одбор реши по овој молби.

шШ Г. Дим. Соколовић члан Гл. Одб. реферише, да је „Управа Јагод. Учит. Школе, позвала Гл. Одбор на свечаност, кеју прире_ђује 13. ов. м. ради отварања школе, ида је са друговима — који су се десили у редакцији, отправио поздрав са подписом свију чланова, Гл. Одбора. . Позив управе примљен је са захвалношћу, поздрав у име чланова Гл. Одбора примљен је знању; такса за депешу, да се исплати из касе Учитељ. Удружења.

ТУ Благајник подноси Гл. Одбору рачун држав. штампи. у сум: 507,55 д., за штампање новембарске свеске „Учитеља“, па тражи да о њему одбор донесе своје решење. Решено : да благајник исплати овај рачун.

Чита се писмо г. Ставре Станковића трг. из Пирота, којим тражи, да му Гл. Одбор изда уверење, како је члан Учитељ. Удружења. Такву у 2 дин. прилаже уз молбу у маркама.

Решено : да се благајник увери из књига: да ли је био члан, па ако јесте, да му са пословођом, изда уверење које тражи.

У

Чита, се писмо стараоца деце пок. Саве Савића, бив. учитеља, којим моли, да се одреди ванредна помоћ деци, јер се налазе у великој нужди.