Učitelj

· УЧИТЕЉСКО УДРУЖЕЊЕ 85

Рачуновођи, . 130. ки Уреднику „Учитеља“. . 407. Уреднику „дорице. 2 . 50 ,

но да је дужан поред уредништва, бринути се и за експедицију листа.

Председник Гл, Одбора Учитељ. „Удружења“

Јов. Макспмовић, Поеловођа

Е. Г. Крстић. Чланови : _ Мих. Сретеновић, Ср. П. Стевановић, Ст. Ј. Нпколиб,] Драг. Ст. Ђурђевић,

1. САСТАНАК држан 14. августа 1899 год.

Били су: преседник г. Јова Максимовић ; подпреседник : гт. Станоје Николић: чланови: Стева Ђорђевић, Коста Ј. Глишић, Драгољуб Ђурђевић, Станиша О. Станишић, Мих; Сретеновић и К, Г. Крстић.

|

Чита се молба г. Милорада Грбића и г-ђе Персиде Грбићке, којом траже помоћ од Удружења у 200—800 динара, јер су без службе.

Решево је, да преседник Удружења р. Максимовић сазна преко мин. просвете узрок њиховог одпушеања из службе, па да одбору поднесе извештај. Одбор ће се тек после извештаја вратити на ову ствар и донети решење.

П.

Чита ве понуда г. Светозара 'Николића, штампара, којом нуди своју штампарију за штампање „Учитеља“. У понуди доставља Одбору услове и цену. у

Решено је, да се о понуди доцније донесе решење, јер се још не зна број претплатника. |

Ш'

Преседник Гл. Одбора г. Максимовић скреће пажњу члановима, на славу Учитељског Удружења, „Сабор просветитеља и учитеља српски, која је 80 августа, и како је кратко време мисли, да би најбоље било, да ве на овој седници избере начин прославе, који би најбоље одговарао достојанству самога Удружења. Моли чланове да кажу о овоме шта имају, и после подуже дебате.