Učitelj

86 УЧИТЕЉСКО УДРУЖЕЊЕ.

Решено је, да се умоли Ње гово Високопреосвештенстно господив Инокентије, митрополит српски да нареди, до тока дана (дан славе) буде у Саборној цркви служба божја.

Да се сви наставници на дан славе састану у теразиској школи у 3 часова пре подне, и да заједнички оду у цркву.

Да се за набавку свега што треба за славу, као и за декорацију собе у којој ће се прфмати гости старају г. г. Јова Максимовић, Стева Ђорђевић и Коста Ј, Глишић.

Да госте дочекују лавни, Надзорни и Управни Одбор са госпођицама-ђама г. г. Лепосавом Димитријевићевом, Анком Карајовановићевом, Лепосавом Николићевом, Савком Радичевићевом, Босиљком Стојановићевом и Катарином Шарчевићком.

Да се слава слави у школи код Саборне цркве.

Да госте послужују: г-де, Даринка Мачајева, Лепосава Живковићева, Даринка Рафаиловић, Даница Николнћева, Марија Подградскова и Даница Милетићева.

Да се умоли певачка дружина „Станковић“, да на дан славе присуствује на служби Божјој и сечењу колача, и тим увелича ову свечаност. ,

И да г. Сретеновић на неколико дана раније објави у листовима, да ће учитељеко Удружење и ове годите прославити своју славу улшколи код Саб. Цркве и да умоли све, да славу посете.

ЧУ.

Преседник, г. Максимовић предлаже, да се умоли господин министар просвета и цркв. послова, да одобри, да се ва дан славе 30 августа не ради у народним школама.

Решено је, да се умоли господ. министар.

: М.

Г. Сретеновић предлаже да се ЈовиФу служитељу при канцеларији Гл. Одбора изда десет динара за труд. који је уложио за време Учитељске Скупштине, носећи разне ствари и књиге потребне Учитељској скупштиви.

-Решено је, да се Јовифу изда за труд десет динара.

МТ.

Г. Жарко Јовановић бив. учитељ поднео је Глав. Одбору рукопис „Четири дечја темперамента“ и моли да му се одреди хонорар.