Učitelj

УЧИТЕЉСКО УДРУЖЕЊЕ 8“ Главни Одбор решио је, да се г. Жарку изда из касе Удрушења, 20. дин. да на име хонорара за рукопис који је предао.

Преседник Гл. Одбора Учитељ. Удружења.

Јов. Максимовић. Пословођа

ЕЕ. БЕН Чланови :

Мих. Сретеновић, бр. П. Стефанова, Ст, Ј. Николић, Драг. Ст. Ђурђевић . 6. Станипоћ К. Ј. Глишић.

П. САСТАНАК држан 19 августа 1899 год.

Били еу: преседник Гл. Одбора, г. Јова Максимовић: подпреседник г. Станоје Николић; чланови: Коста Ј. Глишић, Стева Ђорђевић, Димитрије Соколовић, Драгољуб Ђурђевић, Мих. Сретеновић Станиша С. Станишић и К. Г. Кретић, и чланови Управног Одбора _- Фонда за обезбеђење породица умрлих учитеља: преседник г. Мих. Јовић ; благајник г. Ђока Ивковић и пословођа, г. Гвозден Јовановић.

|

Чачанско-трпавеки збор предлаже, да се г-ци Симки Тодоровићевој изда из каве Удружења на име ванредне помоћи још 20 динара.

Главни Одбор је једном донео решење по овоме предлогу, и" одредио помоћ г-ци Симки, за то се преко овог предлога прелази на, _ дневни ред.

П. +

Чита се писмо г, Мил. Каракашевића књижара из Сомбора у ком јавља, да је по наредби г. Др. Вој. Бакића послао Удружењу 100 комада Педагогика и моли, да се о пријему извести.

Примљено ко знању.

Ш.

Чита се молба г.г. Мих. Бошковаћа и Пере В. Јовановића којом траже помоћ од Удружења. Одбор п уважио молбу поменуте господе, па им није одредио помоћ.

ТУ.

Благајвик, г, Стева Ђорђевић доставља, Одбору, да неки учи-

тељи-це сад шаљу чланеки улог за прошлу годину, па мита да ли.