Učitelj

429

Одбора бирају се: Милутин Радоњић п Срећко Стевановић у падзорни одбор: Стева Зарић и Љуб. Марковић. Председник Глав. Одбора Секретар Урош Благојевић. Мих. Сретеновић. Пред. Надз. Одбора И. Радосављевић. Чланови Управе: Мих. М. Стевановић, Мих. М. Станојевић, Св. Живковић, Жив. Јовановић, Лепосава Николићева.

Х. САСТАНАК. Држан 11. децембра 1907. год. |

Прочитан је акт Космајског Учитељског Друштва. којим моли Глав. Одбор, да се заузме за решење питања млађих учитеља.

Прима се к зпању по томе је Глав. Одбор већ учинио кораке.

П.

Прочитано је шшемо г. Ј. М. Павловића, учитеља из Блазнаве, у коме одговарајући па циркулар Гл. Одбора излаже рђаво материјално стање и невоље млађих учитеља па п своје.

Прима се к знању.

НЕ

Прочитан је акт г. Дим. Стојаповића, учитеља из Обреновца којим извештава Гл. Одбор да је учптељ. веће у Обреновцу решило: да усваја све оно што се тражи расписом Гл. Одбора; да су решили да пораде код својих школ. одбора, да се по нека сума унесе у буџет као помоћ за подизање пансионата. Предлаже да се Глав. Одбор једним расписом обрати п осталим школ. одборима у Србији да то ураде.

Прима се к знању.

ТУ.

Прочитано је писмо г. Срет. Динића, учит. којим поздрављи корак Гл. Одбора за подизање пансионата и предлаже да се одмаг оснује у садашњем друштвеном дому.

Прима се к знању.

У.

Г-ђа Љубица Обрадовићка, учит.ељ., у Нересници, поздравља корак Гл. Одбора за подизање пансионата. Јавља да ће скупитн прилог. Предлаже да се Гл. Одбор заузме да се удате учитељице за учитеље и неучитеље, изједначе у правима.

УЧИТЕЉ 29