Učitelj

430

У < МЕ 35 Г. Драг. Виторовић, учитељ у Књажевцу, поздравља корак Удружења за подизање пансионата. Јавља да ће се за ту циљ приредити у Књажевцу забава на други дан Божића. Прима се к знању. УН. _ Прочитан је акт о конститупсању Неготипског Учит. Друштва. У петом се извештава Гл. Одбор, да ће се приредити забава за подизање пансионата. ; Прима се к знању. МЕ Прочитан је акт председника Хомољ. Учит. Друштва којим спроводи поправљена правила на преглед и одобрење. Решено: Да се правила усвоје и да им се пошаљу на употребу.

Бо Прочитано је писмо г. Дим. Ј. Соколовића, којим ставља примедбе на реферат о његовим Прилозима за историју осн. школе. Гл. Одбор остаје при својој ранијој одлуци. Х. Прочитани су реферати г. М. Милошевића, М. Станојевића и Св. Живковића, који су ишли у министарство, по жалби г. Симе Михаиловића. Он ће добпти тражено решење. А по жалби Радомира Поповића из Падежа, наређено је најстрожије из Министарства да му се станарина. исплати. Прима се к знању.

Председник Секретар Урош Благојевић. Мих. Сретеновић. Чланови: Мих. М. Стевановић, Мих. М. Станојевић, Св. Живковић, ЈУ

Мил. Радоњић.

ХЛ. САСТАНАК. > 6 | Држан 18. Децембра 1907. год. 1. Г-ђа Даница, удова пок, Ђоке Јовановића, бив. учитеља моли за помоћ. Решепо: Да јој се изда двадесет и пет (25) динара.