Učitelj

930

ХТУ састанак. Записник седнице, држане 2. јануара 1908. год.

|

Прочитано је писмо г. Мих. Сретеновића, секретари Глав. Од-

бора, којим извештава Главни Одбор да мора ићи на Приморје где ће провести неко време ради поправке здравља и моли Главни Одбор да одреди лице које ће га заступати у дужности секретара.

Примљено к знању и одлучено да г. Сретеновић заступа у дужности секретара члан.Гл. Одбора г. Срећко Стефановић и да прими за време заступања његовог и плату коју прима секретар по буџету.

А

Разгледане су понуде писаца који су поднели своја дела на _ стечај Гл. Одбора од пр. године и предата дела на чување председнику Надзорног Одбора док се дела не прегледају, па је приступљено пзбору референата за преглед понуђених дела.

7

Ш.

Изабрати су за референте за преглед ових дела: г. г. Јова Миодраговић проф. беогр. гимн., Илија Радосављевић п Мих, Стевановић учит.

Г. г. референти умолиће се нарочитим писмом да похитају с прегледом ових дела како би се једно од примљених могло дати одмах у штампу. | «

За коректуру и језик да се умоли г. Жив. Стефановић проф. П. беогр. гимназије коме ће се по споразуму одредити хонорар за то.

По овоме је састанак закључен.

Председник Урош Благојевић

'

Е Чланови: :

Ђ. С. Којић, Мих. Милошевић, Мих. Станојевић, Мих. Сте-

вановић, Мил. Радоњић, Ст. Ђорђевић. Свет. Живковић, К. Т. Андријашевић.