Učitelj

316 Уочи ТВБ

Мића Ивковић напада секретаре зашто нису унели његов говор у потпуности За тим говори о клевети г. В. Младеновића, на г. Министра просвете што није био на скупштини.

Секретар Душан Илић чита из записника говор г. Миће и доказује да је сиже његова говора записато.

Вој. Младеновић одговара председ. скупшт. да није никога вређао а Мићи Ивковићу, да он не разуме шта је клеветање.

Узима реч Мића Ивковић. Говори да секретари не треба, да му записују говор и доказује да је то опет клеветање од стране г. Младеновића.

Д-р Душ. Рајичић брани недолазак г. Министра или изасланика његовог одмах у почетку скупштине. Тврди да је био први дан скупштине, али није могао ући пошто су се преброја: вали гласови.

Илија Радосављевић говори да је чинио исправку поводом недоласка г. Министра у своје време.

Јовић говори да има људи који су љути на Министра, па овом приликом оће да га.нападну и говори даље али се од ларме ништа не чује.

Младеновић говори и доказује да је тврдио, да никога није било и Министарство просвете и Мића Ивковић оће да денуцира. Записник прима скупштина.

Председник предлаже скупштини да ве пређе на дневни ред.

Скупштина одобрава.

· Председник наставља дебату по питању о настав. програму.

Пред. даје реч Павлу ЈБошиту, који говори опширно о настав. програму. Предлаже да то питање остане отворено и за идућу скупштину као једно од најважнијих питања, као мозак школе. ~

Миг. Отамојевић предлаже да се проф. Д-р В. Бакић поздрави пошто ове године навршава четрдесетогодишњицу књижевнога рада. Скупштина прима и изабра да г. Бакића поздраве: Мих. Станојевић, Сретен Динић, Чеда Тодоровић, г-ца Милица Марковићева и Савка Радичевић са п.преде. 'ЖК. Радосављевићем.

Наставља се дебата о програму. Добива реч:

Илија Ђукановић, проф., вели да васпитању треба дати други правац. Тражи да се развија југословенска идеја, која је остварљива. Наводи пример зато рад Љ. Гаја.

Данашњи програм су градили заиста професори али профе-