Učitelj

УЧИТЕЉСКО УДРУЖЕЊЕ 891

4. Председник пита Управу треба ли сад продавати садањи дом, кад смо добили од Управе Фондова зајам у 40.000 дин.2

Управа по овом патању није донела никакво решење, већ је само одлучилк да израда планова за канализацију дома и погоди предузимач.

5. Председник износи Управи на решење: треба ли приредити у корист дома забаву или концерат.

Управа решава да се приреди концералт.

6. Секретар чита писмо Управе Фондова, којим се извештава, Управу да јој је на овај дом одобрен зајам у 40.000 дин.

Управа решава да се од Управе Фондова узме зајам по поднетим условима у 40.000 дин.

Новац који се узме да се да на штедњу: Беогр. Задрузи, Прометној Банци, Грађ. Банци, Врач. Штедионици и Грађанској Штедионици.

Са овим је седница закључена.

Секретар, Председник Гл. Одбора, ићив. Јовановић. Урош Благојевић.

ТХ САСТАНАК Главног Одбора Учитељског Удружења, држан 28. октобра 1910. год.

Били су: Урош Благојевић, Мих. Стевановић, Мих. Станојевић, Стојадин Петровић, Мара Кокановићева. Мил. Антоновићева, Свет. Поповић, Ник. Соколовић, Крста Јонић, Стева У. Ђорђевић, Мих. Сретеновић, Никола Чолаковић, Васа Симић, Мих. Милошевић » Жив. Јовановић. У

1. Секретар чита записник УШ састанка, који се прима са, изменом Мих. Станојевића „да се 8. тачци дода после речи „удружења“ — „а за спрему за путовање учитеља“.

2, Благајник извештава да је потврђена облигација за зајам код Управе Фондова и да је за потврду издао таксе 966:40 дин.

Главни Одбор одобрава овај издатак.

3. Благајник предлаже да се од зајма, који се добије од Управе Фондова да на штедњу 26.000 динара Грађанској Банци, пошто њој мора удружење ускоро положити 35.000 дин. на име исплате Џ и Ш рате за дом; а остатак да се да на штедњу Грађанској Штедионици.

По овом предлогу Главни Одбор решава:

Да се од зајма, који ће се добити од Управе Фондова, остави 15.000 дин. у злату на штедњу у Управи Фондова и да се овим новцем исплати предузимачу дома ЈШ рата; 11.000 дин. да се промени у сребро па да се да на штедњу Грађ. Банци, што ће служити са улогом удружења, који већ има тамо, за исплату П рате ; а 12.500 динара да се да оном заводу, од оних које је именовала Управа удружења на 1 седници од 23. октобра т. г., који пристане да прими новац удружења под најповољнијим условима. 0 овоме ће се известити г. г. Стевановић и Сретеновић.