Učitelj

382 УЧИТЕЉ

4. Секретар чита молбу г-ђе Маре М. Николићке удове, која моли да јој се по правилима Учитељског Удружења врати улог од 50 дин. њеног пок. мужа Милана Николића учитеља.

Према чл. 5. правила Учитељехог Удружења Главни Одбор решава да се г-ђи Мари врати улог од 50 дин. који је удружењу дао њен пок. муж.

5. Према потреби и буџету Учитељског Удружења за ову годину Главни Одбор је узео за другог послужитеља Управе Тому Стојановића овд., са платом од 80 дин. месечно. Плата ће му се рачунати од 15. октобра Т. Г. у

6. Г. Мих. Станојевић износи свој рад: Садржај Учитеља за, 25 година“, за који је још прошле године решено да се штампа, па предлаже Главном Одбору, да се оштампа само половина његова — по садржају и по писцима, ако не би могао Гл. Одбор сада због великих издатака, штампати сав рад.

Главни Одбор решава: да се штампање овог „Садржаја“ одложи за идућу годину, кад се за то стави потребна позиција у буцет.

Тако исто ставиће у буџет и за штампање азбучног списка књига дружинске књижнице. ј

7. За дневног контролора за мес. новембар Главни Одбор је одредио Живка Јовановића.

Са овим је седница закључена.

Секретар, Председник Гл. Одбора, „Кише. Јовановић. Урош Благојевић.

Х САСТАНАК Главног Одбора Учитељског Удружења, држан 80. октобра. 1910. год.

Били су: Уротп Благојовић, Мих. Стевановић, Милева Атоновићева, Ђ Којић, Ник. Соколовић, Свет. Обрадовић, Стев. Ђорђевић, Мих. Станојевић, Мих. Сретеновић, Крста Јонић, П( Ђурић, Васа Симић и Жив. Јовановић. |

1. Председник ставља Главном Одбору на решење питање: хоће ли се сад продати садањи дом Учитељ. Удружења, према овлашћењу ХХУП учитељ скупштине.

После дуже дискувије о овом питању и излагања прихода и расхода Учитељ Удружења Главни Одбор решава;

1. Да се садањи дом прода;

2. Да се ово обзнани преко Орпских Новина и још неколико овд. политичких листова.

8. Продаја да се изврши јавном лицитацијом на дан 14. новембра ове год., а 16. новембра решиће Управа удружења о уступању дома најповољнијем понуђачу.

4. Белешке и огласе о продаји да напишу секретар и књи- · говођа. ;

5. По молби Милана Исаиловића учитеља: да му се да позајмица у 25 дин. одлучено је: Ова му се позајмица не може дати пошто није члан удружења.