Učitelj

УЧИТЕЉСКО УДРУЖЕЊЕ Ба 985

6. Прочитане су оставке на чланство у Управи Учитељског Удружења г. Г. Мих. Цветковића, Ст. Станишића и Свет. Ивковића.

Главни Одбор решава да им се уваже оставке.

7. Читају се писма: Живка Јовановића, Катарине у. Јова"новићке, Вукосаве Миловановићке и Милана Миловановића ре-. довних чланова Учитељ. Удружења, који изјављују да прелазе у утемељаче удружења.

Главни Одбор прима к знању.

8. По писму Књижарско Издавачког Завода „Напредак“ у Земуну одлучено је:

Да се „Напредак“ извести да им се сва издања Учитељског Удружења могу дати са 30% процента за готов новац.

Са овим је седница закључена.

Секретар, Председник Гл. Одбора, „Кив. Јовановић. Урош Благојевић. у ХГ САСТАНАК Главног Одбора Учитељског Удружења, држан 2. новембра 1910. год.

Били су: Урош Благојевић, Ђорђе Којић, Стеван У. Ђорђевић, Мих. Станојевић. Никола Соколовић, Креста Јонић, Мих. Оретеновић, Мих. Стевановић, Жив. Јовановић, П. Ђурић и В. Симић.

1. Магационар износи да је ради чувања дружинских издања и осталих књига у магацину, чија вредност износи некодлико хиљада динара потребно да се купи један велики орман.

Главни Одбор решава да се купи велики орман од Душана Опачића агента по цену од 100 дин. но стим ако се може разклопити и склопити. |

2. Секретар чита писмо Управе Учитељ. Конвикта у Новом Саду, којим се позива Управа Учитељ. Удружења на скупштину тамошњих учитеља и на освећење конвикта.

Главпи Одбор решава да се Управи Учитељ. Конвикта у Новом Оаду пошље 50 дин. прилога за конвикт и да на освећење конвикта иду сви чланови Управе Учитељског Удружења који могу. Сваком члану Управе који буде ишао издаће се из благајне удружења по 5 дин. на име помоћи за подвоз.

3. Секретар чита записнике [Х и Х састанка Главног Одбора који се примају.

4. Благајник реферише Главном Одбору да је од Управе Фондова по закљученом зајму у 40.000 дин. у злату добио, по одбитку 1262 дин. за шестомесечни интерес и 1'10 дин. за књижицу и марку, а 38.763:90 дин. и на ажији 4410 дин. свега дакле, 38.781 динара. Од ове суме издао је по решењу Главног Одбора.

Управи Фондова 15.000 дин. у злату. Грађ. Штедионици 12.720 див. у злату. Грађ. Банци 11.061 дин. у сребру. Свега је издато на штедњу — 38.181 динара.

Са овим је седница закључена.

Секретар, Председник Гл. Одбора, „Кив. Јовановић. Урош Благојевић.