Učitelj

АБА УЧИТЕЉ

НИДа а ИАЕА Лан

није измирио свој дуг ни Живојин Радосављевић, који се дуг датира већ од толиког времена. Главни Одбор је требао да настане да наплати те суме нарочито сад, кад је Удружењу свака пара потребна. Х

Ослањајући се на ради извештај Надзорног Одбора, који је о раду Главног Одбора дао похвално мишљење, Извештајни Одбор и поред ово неколико замерака сматра да је Главни Одбор у опште и у најважнијим пословима показао пуно воље, љубави и савесности у раду; и с тога предлаже ХХУШ Учитељској Скупштини: да да разрешницу Главном и Надзорном Одбору за руковање дружинском шмовином у току 1910—11. године и да им у исто време изјави своју захвалност на постигнутом успеху.

Известилац, Председник Извештајног Одбора, Дим. Ј. Стојановић Дим. Ј. Соколовић Чланови : ·

Милоје К. Спасић, Вој. Михајловић, Благ. М. Чоловић.

Председник позива секретара да прочита Пословник о раду "Учитељске Скупштине.

Секретар Жеравичић чита Пословник.

Ђорђе Јовановић констатује неправилну радњу председништва. Тражи да се прочита извештај извештајнога одбора Скупштини, као што је и за остале ствари практиковано.

Димитрије Лазаревић потврђује исто. Замера што се давала реч на Посебној Учит. Скупштини и људима, који по Правилима имају право само присуствовати. Тврди да је Вој. Младеновић предао акт, подписан од 83 чл. удружења, председништву да се по Правилима отвори дискусија.

Драг. Младеновић и Вој. Р. Младеновић говоре у том смислу, доказујући да су одредбе Правила погажене, па категорички траже да се отвори дискусија, пошто су испуњени сви услови за то.

Председник је усвојио разлоге предговорника и позвао изве"стиоца извештај. одбора г. Дим. Стојановића да прочита извештај.

По прочитању извештаја г. Јов. Поповић изјављује да је г. Жив. Радосављевић измирио своје материјалне обавезе спрам „Удружења.

Св. Ивковић вели, да извештајем није требало нотирати обавезе г. Радосављевића ако их је пре тога испунио. Овако је јасно: да је то учинио после констатације извештајнога одбора. Замера што у Годишњаку није одштампан и извештај Надзорнога Одбора, као надзор. власти Управе, јер је приватно извештен да у томе раду има неправилности и да је нештампање тенденциозно. |

Дим. Стојановић чита извештај надзорнога одбора.