Učitelj

УЧИТЕЉСКО УДРУЖЕЊЕ 549

тојиљковић, Анта Младеновић, Милоје Луковић, Мих. Сретеновић, Гвозден Јовановић, Дим. Пауновић, Михајло Станојевић, Коста Андријашевић, Милутин Станковић, Жив. Јовановић и Мил. Радоњић.

1. Прочитан је и примљен записник | седнице Управе.

9, Према обавештењу које је добила Управа од г: Несторовића, надзорног инжињера о израђеном патосу у Дому, Управа је решила :

Да се Грађанска Банка извести: да Учитељско Удружење не може примити предлог комисије за калаудовање Учитељског Дома, да Банка да Удружењу 500 дин. накнаде за несолидно израђен патос, већ да Грађ. Банка поновним откивањем и прикивањем доведе патос у исправно стање.

О свему осталом за Учитељски Дом, Управа је усвојила мишљење комисије.

3, По усменом тражењу г. Баганца да му се за постављање пећи у дому да унапред 2000 динара, Управа је решила:

Да се г. Баганцу може дати унапред 1000 динара.

4. По извештају одређених рефераната о понудама: Ј. Павловића, Васића и Јоцића, Маричића и Јанковића за лиферовање хартије за удружење, Управа је нашла:

Да је хартија „Учитељ“, коју нуди Ј. Павловић и најбоља и најјевтинија, с тога решава:

Да се усваја понуда Јевте Павловића и Комп. по којој ће ова фирма давати удружењу.

Хартију „Учитељ“ по истој каквоћи, величини и тежини као и прошле године, за: „Учитељ“ и „М. Србадију“ по цени 27. дин. 1000 табака. Хартију за корице „М. Србадије“ — лакшу — 20. д., а за „Учитељ“ — тежу — 30. дин. 1000 табака.

1000 коверата већи од мустре за 7. дин. и један рис хартије бр. 78-1 за 6,50 дин.

5. По извештају Мих. Станојевиђа решено је „да се пројекат закона о народним школама оштампа у 500 примерака у штампарији Карла Греговића по цени од 60 дин.

6. Одобрено је благајнику да може издати изасланицима, који су ишли да разгледају учитељски конвикт у Н. Саду, по 30 дин. на име путног трошка.

Овим је седница закључена.

Потпредседник Надзорног Одбора, . Председник Главнног Одбора, Мил. Радоњић. _ Урош Благојевић. Секретар, „ив. Јовановић.

ЗАПИСНИК У1 СЕДНИЦЕ Главног Одбора Учитељског Удружења. 3. септембра 1911. год. Били су: Урош Благојевић, Василија П. Стојановићка, Мара