Učitelj

556 Учитељ

Српске народне пјесме по значају и вредности долазе у исти ред са најбољим Вуковим збиркама народних песама, те и по своме значају и садржини морају добити место у свакој школској библиотеци, читаоници и књижници. Препоручене су од Министарства просвете и свих познавалаца и љубитеља народног песништва као неопходна и најбоља књига народних песама. ·

Српске народне Пјесме треба да уђу у сваку кућу иу породицу као најлепша књига нашег најбољег народног песништва. Српске народне пјесме имају преко 1000 страна, штампане на најбољој хартији и у одличној техничкој опреми. Цена 60— динара.

Поруџбине прима Графички институт „Народна мисао“ А. Д. Добрачина 55, Београд.

Библиотека „Светлост“. Почетком ове године почела. је излазити под уредништвом Милована Мишковића, учитеља у Битољу, библиотека под наведеним насловом. Изашле су песме „Цвеће за децу“, а на реду су и друге књиге. Цена поједином примерку је 2 динара. Адреса: Битољ, поштански фах 3.

Јован С. Јовановић. Педагогија књига П. „Педагошка психологија“. Издање књижарнице Рајковића и Ћуковића, Београд. Цена 30 дин.

Педагошка наука није још казала своју последњу реч Она је најмлађа од свих наука и може се рећи, да је тек сада у свом пуном развоју. За наше прилике то се још пре може рећи. Отуда сваки прилог за решавање многобројних питања. из широке области ове науке добро је дошао. Г. Јовановић. је наш стари и познати школски радник. Сада сређује своје: обилно педагошко искуство. У својих пет већих књига: педагошка физиологија, педагошка психологија, дидактика, методика и организација школе, г. Јовановић покушава да из. свог школског и педагошког искуства формира систем у нашој мл дој педагошкој науци. Он то чини поглавито у циљу, да младим учитељима и учигељским кандидатима пружи најпотребније поуке у првим и најтежим васпитачким часовима. Препоручујемо је читаоцима.

Вођ у животу. Паул Барт. Превео Милан Шевић. Цена 5 дин. |

" На 30- страна обичне осмине успело се да се даду пуне "прегршти најлепших поука и максима за паметан, праведан и срећан живот.

Живот никада није био тако сложен, развијен, али, уз. то, мутан и бесциљан као данас. Материјално никада пунији, етички никада — празнији! Ми учитељи, који са пуно на-