Velika Srbija

тттт$ш

Паркска хируршка зубгга клиника Др. X. Салтиел и С. Арама Са париског универзитета Најмодернији зубно-технички радови извршују се у кратком року и најсодидније. СОЛУН, улнца Птолсмеон 37, угао улице Венкзелсс 97.

С 0 Л У н Улица Победе бр. 11, на кеју до бисскопа „Пате“. Обаеља све баикарске, трговнчке и транспортне послове. Врши сбичне и тслеграфске новчане исллате за Србију, Шва]царску и све Савезн 1 -чке државе. Са положаја може новац да нам се упућује у свнма л'.онетама поштанскнм упутницалла. Уз сваку пошнљку треба нал\ јавити тачну адресу коме има новац да се упути. Прил\а новтц на штедњу и чување. Друштво стоји под непосрсдним надворолл Краљ. Срп. Владе и Врховне Команде преко нарочито одређеког делегатз. Обавештења бесплатно. УПРАВА.

НЕСТОС

СПЕЦИЈАЛИСТАЗА УНУТАРЊЕ БОЛЕСТИ Др. АЛЕКСАНДРИДЕ С Управник болнице за заразне болести Пркма свакога дана од 11—12 пре и од 5—6 по подне у францусиој аоотецн ул. Фр\нк бр. 35. — у зградн француске болннце — а од 2—4 по подне у саоме стану, ул. пресголонаследника Ђорђа бр. 35. — уппредно ул. са булеваром краља Константина. Поткожна убризггвгњр. Иеокатвзрзана као и иоаог фркнцуспог препарата » Галил « противу сифилиса.

Част ми је известити поштовану српску публику, да сам од 1. фебр. ове год. понова узеопод закуп

С болом у душн јовљлу.о сродкицкма, пријатељима и познаницнмк, да Је наш непрежаљекн брат ф Срећко Стевановић из Чулпћа, среза и окр. крагујев: чког греминуо у ропству не дочекавши ослсбођсње своје драге Отаџбине. Ожалсшћени: Стеван Стеванови^, рез. капетан са братом Проком и приј^тељем Давидом Карићем, народ. послаником и осталои родбином.

Ожалошђени зет Милбш Жигковиб учитељ и пријатељ Давид Карић, народни погланик извештавају да је њихов њурак и пријатељ: ф Љубомир Максимовић из Лужнице (среза крагујевачксг) >мро у Врбену на дочекавши да види своју ослобођену Отаџбину:

Ш|&мнарија Берос

Одговооии уподник М. Тавуларк*

ВРОЈ 33 «

Нове књиге Лзашле су из штгмпе и пуиггеие су у продг/у ове књиге. Са ерпског фронта. Од Ђ. Лазаревића. Цена 950 д. На помолу. Од Ива Ћипмка Цена 150 д. Косово нли Бој на Косову 1389. год. у народиим лесмама. Цена 1. дин. Цвеће. Српска нитанка. Прирсдиле Љубица Карчевнћева ч Василијл КачандовиНева. Цена 9'79 д. Ружа. Српска читанка. Прирадиле Љубица Карчевићеаа и Влсилиуа Качаидовићева. Цена Т58 д. Кнмге се могу добити: 1) Код издавача Никоде Л. ј Вр.чића, новинарв, у уредништА шу »Велике Србије« у Сомуну ,! на чију се адресу треба обра-. ћа тн и за рзспрода/у, 2) Код г. С Стефановнћа ца- ј ритка, на служби при Фннан- [ сијској ДелегациЈИ у Солуну; 3) У продавницн српских књн -' га уз р есторацмЈу »Београд« у Солуну; , 4) На фронту овлашћеч /е г. • М. Богдановнћ, фотограф, да ' скупља претплату н врши по- ’. руџбнне.

У ПРВОЈ ПРОДАВНИЦИ СРП. КЊНГА М. Ристивојевића ј| > СОЛУНУ улица Ники бр. 35., на леуу уз ресторан „ Београд “ Могу се добитн. Српске књмге: »На Помолу«, Т50. »Са српског фронта«, 0'50. »Косово српске нар. песме « Т »Сећање на стзџбнну« Т „Српске ратне песме а Г. Тешко ли /е робљу робова/м?“ 9’30 »Спомен мншзрске победе« 8 30 „Српска Читанка Ружа “ Т50 Ј „Српска Читанка Цвеће“ 0 70 „Беседе Игумана Методија' 1 0 50 ј »Антнхрист истинито прорицање у 1600 г.« 0 30. Српски Календари РЕЧНИЦИ СТЕВОВИЋА Српско - францускн Француско-српскн Срп.-франц. и Франц.-срп. повезани уЈедно. Џепни фотографисани фрапц,српскн. Речници за почегннке Првн корвк ка фраиц. уезику Србин у Француској НаЈпотребннЈИ разговори француски НаЈпотребннЈН ра.згсвсри талн/ански. Част нам је ставити до знања српској зојсци и српској пубдици, да смо у Солуну, морско пристаниште — кеј, улица Ники 35, отворили СРПСКУ РЕСТОРАЦИЈУ „БЕОГРАД" где се кувају само српска јела, а нарочито недељом српска гибаница. Потрудили смо се и набавили чиста природна вина талијанска, француска и грчка а такође и француски и грчки коњак. За сваки дан: гулаш, ћулбастија и прженз риба за доручак од 8 сати пре подне. Јела чисто српска са свињском машћу. Сервирање банкета прима по умереној цени. Препоручујући се српској војсци и публици моЛИМО је за ПОСС^у. Сособитим поштввањем, Ћира Васић, трг. Београђаиин. Васа Златаревић, ресторатер.