Zbornik zakona pravila i naredaba po struci carinskoj

115 28. ORO соли 18582,

А-то. Лице или друштво коме се искључиво право увоза уступило буде, дужно ће бити да снаодева земљу с оном врстом соли и ЈУ оној сразмери по врстама, како је то и до сад бивало, Ту сразмеру по врстама, утврдиће на основу статистичних података министар Финансије у споразуму са комисијом, о којој је реч у тачци 6-ој.

Ако би услед каквих неодољивих околности постао немогућан довоз једне од утврђених најбољих врста соли, онда министар Финансије може дозволити. да се од друге најбоље врсте увезе онолико, колико треба да се потрошња у најбољим вретама соли покрије. Ова ће се дозвола давати само привремено и док се сметње које довоз соли спречавају, не би отклониле.

5-то. Коме ће се искључиво право увоза уступити, решиће се путем оферталним.:)

Осерти се имају поднети министру Финансије у оној Форми и у року, како он, на основу овог закона, путем званичних новина огласио буде.

6-то. ОФерте ће у јавној седници отварати нарочита једна комисија од девет лица, од којих ће Народна Скупштина из своје средине изабрати пет, а министар финансије четири.

Народни посланици чланови ове комисије, има ће право на попутнину и дијурну посланичку. (-мо. Резултат отварања оферата, као M закључак комисије, која је понуда најбоља, саопшти ће комисија министру финансије писмено.

Влада може одобрити закључак комисије, или наредити нову оферталну лицитацију. –

1) Стечај на ову лицитацију 15. јула 1852.