Zbornik zakona pravila i naredaba po struci carinskoj

56 Трг овачки уговор изле ЂУ

глављене су нарочите одредбе које се налазе утврђене у прилогу Б који је додат овом уговору.

Прилог В садржи детаљне одредбе о царинском поступку ес еспапима који плаћају царину MOJI пао (види додатак у закључном протоколу). ')

Члан МИШ.

(обе стране уговорнице обавезују се да производима друте стране, не само у висини царине и, узгредне таксе које се ударају на увоз и извоз, нето и у начину наплате и у гарантији тих царина и узгредних такса, као и у опште у царинарском поступку о увозу, провозу и извозу, даду сваку олакшицу, повластицу или слободију која је већ дата или буде унапредак дата којој трећој сили, тако да се свака таква повластица, | самим тиме и без икакве накнаде, одмах простире и на производе друге стране уговорнице (види додатак у закључном протоколу).

} | ЈЕ

у. =

Члан IX.

(бе стране допуштају да за неко време буду слободни од увозне и извозне царине ови предмети, с обавезом да се извезу натраг у року који се унапред одреди и под условом да истоветност пзвезених и наново увезених предмета. буде савршено доказана :

1, сви еспапи (изузев предмете за потрошњу) који се, излазећи из слободног промета у области једне стране уговорнице, шаљу на вашаре и пијаце друге стране или који се увозе да се продају у другој земљи изван вашара или пијаца, а тако и угледи које увозе трговачки путници;

1) Видшт 5. новембра 1582.