Žena dvadesetoga veka

391

сти јела масних а више варива. И то ће нам помоћи да се боље одупиремо температури.

Дођох до питања о правилности, или утврђености оброка. Да би се ново варење могло почети, треба оно пред њим да је већ свршено. Варење траје пет, шест, а некад чак и осам сата, оно је брже или спорије спроћу више или мање рада, спроћу више или мање јестива, према температури и најпосле према годинама.

Младићи и одрасли људи који и доручкују и ручају не могу без ужине да дочекају вечеру. Ма у које сате да једете, што се наравно мора подесити с вашим подобностима за сваривање, с вашим навикама, и с вашим радом, ви морате за свако јело имати одређени час, ако не желите имати муке, и довести у опасност разна варења.

Говорио сам вам доста о јелима; сад ми, Госпођо, допустите да вам речем једну реч и о нашим пићима. Ми имамо велику количину воде у нашем телу коју губимо на разне начине, а особито дихањем и знојењем; ту воду ми морамо да накнађамо својему организму, и ми ту накнаду примамо у многим нашим јелима која садрже доста воде; алџ

што још недостаје ми морамо да допуњавамо. пићима.