Žena

КБ ЕНА 691

ту да рававна увек шију од репа, ако со то јест стражњи део пилета зове реп.

Но нису само пржени пилићи увијени у неке мрвице, па да пагледа свако парче једнако. Зар нису људи исто тако увпјени у пеке мрвпце, које их

на први поглед изједначујуг — Добар дан! — Како сте Изволоте, само заповедити, учинићу врло радо! Има хиљадама и хиљадама таквих мрвица, у кој је смо сви ми увијени, па не знате јели шија или бу пе. Има ко баш доста чепрка виљушком по чинпји, дуже но што се пристоји, па тек кад васече ножем види шта је пзвадио. Отуда и верују многи у ону немачку пословицу, да је брак лутрија. Но и Србин има сличну изреку, само мало лепшу. Каже: Девојка | је као лубенпца. Бираш је и бираш, али док је не донесеш кући с вашара и не расечеш, нисп никад сигуран да ли сп погодио на добру. Џа и најбољи бостанџија није ни мало сигуран да се неће преварити.

Равуме се, да смо и ми мушки, ако и не баш „лепо ле лубеница“, а оно диња. И то скупоцени

„ананави“, у којима се најлакше може преваритп, п којих, рекао бих, уопште има врло мало добрих.

Не, не! Тешко, врло тешко је биратп комађе пржених пилића, и лубенице и диње, па и девојкеп момке. Мушкима је нешто лакше бирати. Те су бостанџије пшле обично по разним бостанима, п имају више пекуства од оних девојака, које су одрасле крај мајкпне хаљине и знају толико, да мушки ако нису ћосави, онда имају бркове.

Но « друге стране су девојке у добитку. Многа расте скривено као љубичица под снегом. И понекад се може видити само толико, да има нечега под снегом, управо под мајчиним крилом. Али се не може сигурно знати: је ли оно мирисава љубичица, плп велени — кукурек. Мушки су више на улици, њихов живот није нп мало скрпвен и лакше их је запавити не само на беломе дапу, него п по ноћи. Згоднији су да их упознамо.

Наш народ тврди, да човека није могуће упознати, док неко не поједе в њим не знам колике фуруна леба и не знам колико сланик; солп. А о жен-