Žena

112 ВЕНА

иде једно јаје. Тај крем што га не кувамо на ватри, боле– сник врло лако свари, и нарочито га препоручују слабуњавој деци и онима који пате од желудца.

З

ОДГОВОРИ УРЕДНИШТВА.

Госпођи Б. В. Београд. Трећу песму о Краљевићу Марку донели би врло радо, али је нисмо још добили. И прва и друга песма свака су за себе целина, а и трећа би требала то да буде, као што нам је обећано. Но докле ћемо на њу чекати, то не зависи од нас. Можда ће се писац пожурити, кад види, да наше поштоване претплатнице очекују продужење.

Гђи С. М. Сарајево. Жалите се што Вам као претплатници часописа „Жене“ нисмо послали календар, јер по Вашем мишлењу то би требало да се по себи разуме. Календар смо Вам сад послали, али смо држали, да не треба да га натурујемо. Која наша претплатница жели календар, треба ипак да се јави. ; ;

»„Анонимусу“. Ваш нам се предлог допада, али није могуће ове године.

АфА Садржај 11. броја „Жене“

Песма: 222, од # — Песма: Циљ, од Јелке, — Жена и народно просвећивање, од Мите Клицина Нови Сад, Нова врста убиства. — О хигиени полне зрелости и мен-

струације; о хигиени душе и тела код младе жене и код неудате женскиње. Предавање универзитетског проф. Др. В. Тауфера. (Превео В. Веселиновић, Ср. Карловци.) — Како је Вељко Симеонов постао Назарен 2 (Приповетка). — Шта треба домаћици да зна о млеку2 од јаше Јањића, Београд. = Данска жена. Прерадио Бранко Ролер, Нови Сад. — Како је мали Јова дознао, да је у незнању ударио своју матер > (из календара „Жене“ за 1912. годину). — Туђе мисли. О браку, јер у том питању живимо у мраку, (озбиљно ћеретање) од непознатог писца. — Разне изреке — Захвалне Српкиње — Змају. — Књижевност и уметност. — Разне белешке. — Белешке о здрављу. —- Белешке из домазлука. — Одговори уредништва.

Електрична Штампарија Др. Св. Милетића у Новом Саду.