Žena

780 ЕНА

ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ. дд 1. јануара 1912, године, улази у 1). годину мебечни часопно

У | КЕНА | 4

Из досадањих 192. свезака „Жене“ моћи ће довољно да се оцени вредност п потреба овога часописа. „Усна“ ће се п надаље бавити свима пшптањима, која се односе па жпвот жене п на повив њезин. У овом часопису расправљаће се у исцрпним чланцима, а п у омањим, па п ситним белешкама, све што може да користи: жени у друштву, у кући, у кујни, при васпитању деце, неговању здравља, а неће изостати пи забава. „УКепа“ ће се старати, да од времена на време донесе забаве и за децу.

„Жена“ ће имати поглавито на уму нашу српску кућу и наше српске друштвене прилике, али Ке се трудити, да упозна своју публику и са напретком . жена других народа.

„Жена“ ће бити савремена, модерна, и кавиваће оно што треба кавивати п оно што се већ мора казвати, али опа нити ће падати у крајност, нити бацати све обзире па страну.

„УКена“ ће излазити у месечним свескама, 1. сваког месеца по старом календару, у досадањем формату.

Претплата стаје ва Угарску, Аустрију, Босну и Херцеговину годишње 8 круна; на 8 месеца 2 круне. Ва Србију, Црну Гору п све друге државе 10 динара годишње. На трп месеца 2 динара и 50 пара.

Наше досадашње претплатнице и претплатнине молимо, не само да обнове преталату, него н да препоруче „Мену у своме ндугу и повећају број њених претплатнина, |

баве свесне часописа „Мене“ на.191, године имамо потпуно добро очуване и стају 8 круна. — Поједине бројеве па 1911. године, у колико их имамо, даћемо нашим претплатницима по 80 потура свеску.

Претплата се шаље на администрацију „уКене“ у Нови Сад (ЏОју тек).

У Новом Саду крајем децембра 1911. год.

Уредништво и администрација „Жене.“