Žena

>"

ЋЕ НА 43

ности и како нестају, хоћу да покажем на овом врло невином примеру!

Разуме се, да бих могао навести и сасвим друге примере, али не смете ми замерити, ако хоћу да се мало поштедим.

Дакле, на пример: За време верења био сам чешће код моје госпођице на ручку. И равуме се, пре мене су вадили сви други, па она, па ако је била која девојчица, онда је вадила та девојчица, а ако се слу. чајно ушуњало маче, онда сам се постарао да добије валогај и маче, а напослетку сам долавио ја. Нисам никада био одвише фини, али тек нисам могао истргнути чинију испред ње и вадити први. То никако вије доввољавао ред.

У сватови је био кум господар и био према гоопођи куми још галантнији од мене. После свадбе нисмо никако довволили да кум одмах отпутује, и он је неколико дана био код нас на ручку и вечери. Разуме се увек је одржавао стари ред.

Таман је кум отпутовао, дође пред подне у посету један мој пријатељ, ратар, са стране. Вадржасмо га на ручак. Кад је дошла чорба на сто, мене нешто жацну. Видим ја, како моја женица опружа вратић и гледа на велику кашику. Само још један тренутак, па ће прва да извади. Може ли то бити2 Хвала богу нисмо Швабе ни Француви, него Срби, а шта ће тај човек мислити о мени, кад види како жена прва вади. Не знам как) је било код мога прандеде, деде и оца, док су били верени, али внам сд кад су се оженили, да су у својој кући и прандед и деди отац први вадили. И мени дође у главу грешна мисао. Кад сад моја женица пружи руку да прва вади, да ли да је ударим кашиком по прстићима. Ше јако, него онако пола у шали, као што нас ударају кадшто женска по прстима лепезом.

Али се досетим: — Молим те, кажем јој, чини ми се дошао је неко. Биће да је твоја пријатељица

Она устаде од стола и изађе напоље. Брже боље понудим госта, па онда извадим ја

Она се врати, и рече да није нико, и да сам се преварио.