Žena

554 ЋЕ БА

Муцики и све, али само да ужива, а после смрти да остане њима. Али се овако Муцика може оженити, и ко зна какву ће добити жену, па да онда оде све њој. Под таквим приликама неће да призна тестамент, и нека се дели наједнако. 4!

Покушао сам да их измирим. Мати њихова није заслужила да се парниче око њене последње воље. Био сам зато, да им Муцика нешто попусти од онога што је у тестаменту, али Муцика ни да чује. Он се управо побесио, кад је чуо шта говоре његова браћа. Хоће да брани материну последњу вољу, па ма остао просјак. Морао је да будеу мраку, а осим тога га је његова болест толико раздраживала, да је било немогуће с њим говорити. Сиромах имао је кера, кога је често пуштао у собу и забављао се с њиме, па је непрестано викао: Кад умрем, оставићу за наследника Хектора. Све ћу оставити Хектору, а њима и њиховој дечурлији ништа. :

Ко зна, како се данас браћа парниче око тестамента, тај ће разумети, да нисам могао ништа учинити. Ствар је отишла адвокатима, и ко зна, кад ће се евршити.

А мени често долази у главу мисао: Би ли заиста дошло до тога, да су Пубика, Муцика и Дуцика васпитавани на другој основи. На основи мање трговачкој, која мери сваком једнако на драмове, а више на основи братској 2! 6

= ТУЂЕ МИСЛИ.

Ми знамо шта смо. Али немамо ни појма, шта ће постати од нас. Ж : Растанак упливише на љубав као ветар на ватру. Малу ватру угаси. Велику ватру још јаче распали.

ОЈ

Златнија су времена била, док људи нису познавали злато. ж

Кад народи ћуте, из тога треба да се поуче краљеви.